Nove dražbe premoženja SCT

Stečajni upravitelj SCT Leon Benigar Tošič nadaljuje s prodajo premoženja SCT, ki je v stečaju od junija 2011. Konec novembra bo potekala prva dražba samskega doma na Hladilniški poti, za katerega je izklicna cena postavljena pri 772.100 evrih. Na dražbah bo znova ponudil tudi nekatero premoženje, ki ga na dosedanjih dražbah ni uspel prodati.

Javna dražba samskega doma na Hladilniški poti 34 v Ljubljani bo potekala 27. novembra, dražba pa bo potekala po načelu zniževanja izklicne cene.

Nekaj dni pred tem, 22. novembra, bo na javni dražbi že četrtič naprodaj tudi stavba bivše opekarne na Ropertovi cesti v Mengšu. Izklicna cena je določena pri 700.000 evrih.

Unovčevanje premoženja SCT sicer, kot je v zadnjem rednem poročilu zapisal stečajni upravitelj SCT Benigar Tošič, poteka intenzivno. V drugem četrtletju je bilo tako prodanih za 1,7 milijona evrov nepremičnin SCT.

SCT sicer vodi več postopkov zoper nekdanje vodstvo družbe zaradi uveljavitve odškodninske odgovornosti uprave v skupni vrednosti 2,39 milijona evrov, vloženi pa sta bili tudi dve kazenski ovadbi.

Od začetka stečajnega postopka do 30. junija je bilo v postopku poplačanih za 17,2 milijona evrov terjatev upnikov, od tega 12,13 milijona evrov ločitvenih upnikov ter za 5,12 milijona evrov terjatev upnikov prisilne poravnave, kar predstavlja 60 odstotno poplačilo teh upnikov, pretežno pa gre za poplačila delavcev.

Stečajni upravitelj napoveduje poplačila upnikov prisilne poravnave

Do konca leta Benigar Tošič načrtuje poplačilo še enega obroka stroškov prisilne poravnave v približni višini 825.000 evrov, v primeru uspešne prodaje kompleksa zemljišč na Šmartinski cesti pa načrtuje poplačilo upnikov prisilne poravnave v celoti, torej v višini 3,30 milijona evrov.

Pomidor |  20 .10. 2013 ob  10: 37
Ko pomislim na SCT, me vedno prime sct.