NOVA ZADOLŽITEV ZA GOSTINCE: Od ponedeljka bodo morali goste preverjati!

Slovenija

Vlada je v petek na dopisni seji sprejela odlok, s katerim je določila, da morajo ponudniki blaga in storitev preverjati izpolnjevanje pogoja PCT za potrošnike pred vstopom gostinske lokale, igralnice in nastanitvene obrate. Odlok stopi v veljavo v ponedeljek, veljal bo do vključno 1. avgusta.

Glede na hiter porast okužb z različico delta v državah članicah EU, zaradi česar obstaja možnost poslabšanja epidemiološke situacije novega koronavirusa v Sloveniji, je vlada sprejela nov odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Z odlokom je določena obveznost ponudnika blaga in storitev, da preverja izpolnjevanje pogoja PCT za potrošnike pred vstopom v igralnice, igralne salone in pri posebnih igrah na srečo, v nastanitvene obrate, v notranje prostore, v katerih se izvaja sejemska ali kongresna dejavnost, v prostore gostinskih obratov, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program ter v prostore, v katerih se izvaja gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač.

Ponudniki blaga in storitev morajo prav tako na vidnem mestu s pisnim obvestilom obvestiti potrošnike, da je izpolnjevanje pogoja PCT obvezno v vseh zgoraj navedenih prostorih.

S predlaganim odlokom se je spremenila tudi dikcija nočnih klubov in diskotek v t. i. storitve gostinskih obratov, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program od 5. do 24. ure. V omenjenih prostorih so lahko samo potrošniki, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Pri tem dokazilo o negativnem rezultatu testa na novi koronavirus s testom PCR ne sme biti starejše od 72 ur od odvzema brisa, dokazilo s hitrim testom pa ne sme biti starejše od 48 ur od odvzema brisa.

Ta pogoj pa ne velja v zunanjih prostorih, v katerih se izvaja gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač, v kolikor je zagotovljena razdalja najmanj tri metre med robovi miz, še piše v sporočilu vlade.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  25 .07. 2021 ob  06: 32
gostinc ni pristojen za to...to delo naj opravlja inšpektor...TAKO DA DRAGI INŠPEKTORJI NIČ NA DOPUST,AMPAK NA DELO,ne pa da drugim nalagate svoje delo a plačani pa boste vi...
manemebasat |  24 .07. 2021 ob  16: 21
Cisti fasizem! Ce je clovek cepljen, se ravno tako lahko okuzi in prenasa virus! Zakaj diskriminacija? To so poceli z Zidi.
vseved |  24 .07. 2021 ob  13: 04
-11
@ voliga, rezultat takega razmišljanja bo popolna zapora kot jeseni . Potem pa boš lahko lajal v luno pred zaprtim kafićem, da je neustavno in nezakonito! Mogoče bi raje podal kakšno logično rešitev.
Artu |  24 .07. 2021 ob  12: 45
-1
Ocitno se zgledujejo po Italiji tam si enaki ukrepi
Voliga |  24 .07. 2021 ob  10: 24
12
NEUSTAVNO IN NEZAKONITO!!!

Informacije zdravstvenega značaja nisi dolžan povedat ker so OSEBNE, gostinc pa ni organ ki bi to lahko od človeka zahteval.