NOVA STRELNA TRAGEDIJA: 9-letni deček med igro ustrelil 6-letnika

Kronika

Tragična nesreča z uporabo strelskega orožja se je zgodila na Floridi v ZDA, ko je 9-letni deček na svojem domu v Jacksonvillu ustrelil 6-letnika in ga usodno zadel v glavo. Preiskovalci skušajo ugotoviti, kako je 9-letni deček sploh prišel do nabite pištole.

Na Floridi je 9-letnik nenamerno ustrelil 6-letnega dečka, ko se je igral z nabito pištoloTragedija se je zgodila v ponedeljek malo pred 15. uro v Jacksonvillu. Policisti so doma našli dva otroka pod nadzorom odrasle osebe.  Kako je dečku uspelo dobiti nabito pištolo, pa tudi, ali je bilo orožje v hiši zaklenjeno, v tem trenutku ni znano, saj preiskava še poteka. Znano pa je, da je deček smrtno zadel drugega otroka z enim samim strelom. 

Assistant Chief J.D. Stronko held a news briefing this evening. He spoke about a shooting in the 5500 block of Shady Pine Street South involving a child. The victim was transported to a local hospital where they were pronounced deceased by medical personnel. The Jacksonville Sheriff’s Office Homicide Unit is investigating.

Posted by Jacksonville Sheriff's Office on Monday, 14 August 2023

Šestletnika so prepeljali v bolnišnico Shands University of Florida, kjer je umrl zaradi strelne rane v glavo.  

Incident ni prvi v zadnjih mesecih v ZDA, v katerega so bili vpleteni otroci in strelno orožje. Tako je bilo letos že 15 otrok žrtev nesreč s strelskim orožjem, štirje od njih so bili smrtno ranjeni. V dveh od naključnih streljanj je policija aretirala odrasle osebe zaradi zlorabe otrok in drugih obtožb. Raziskave odkrivajo, da je večina nenamernih smrtnih žrtev z orožjem, ko otrok ustreli drugega otroka, vključevala fante, zgodila se je na otrokovem domu ali domu prijatelja, orožje pa je bilo shranjeno napolnjeno in ni bilo na zaklenjenem mestu. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija