NOVA NESREČA BOEINGA: Zdrsnil s steze in pristal v reki, 21 poškodovanih (FOTO)

Kronika

Letalo boeing 737 s 143 potniki in člani posadke na krovu je v petek zdrsnilo z letališke steze in pristalo v bližnji plitvi reki. Huje poškodovan ni bil nihče. Nesreča se je zgodila v letalskem oporišču mornarice v kraju Jacksonville v ameriški zvezdni državi Florida ob pristanku letala, ki je prišlo iz oporišča v Guantanamu na Kubi.

Na letalu je bilo vojaško osebje iz tega ameriškega vojaškega oporišča s člani družin, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Iz oporišča v Jacksonvillu so sporočili, da so vseh 136 potnikov in sedem članov posadke varno evakuirali z letala. Lokalna policija je sporočila, da so 21 odraslih odpeljali v bolnišnico, da pa ni nihče huje poškodovan. Nekaj so jih zaradi manjših poškodb oskrbeli na kraju nesreče.

Na posnetkih je bilo videti letalo družbe Miami Air International, ki je deloma potopljeno v plitvi reki, a brez hujše škode. Na kraj so poslali več sto gasilcev in reševalcev. Ukvarjajo se tudi z nadzorom izteka goriva iz letala. Vzrok nesreče še ni znan. Iz Boeinga so sporočili, da zbirajo podatke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija