NOVA IZJEMA GLEDE NOŠENJA MASK V ŠOLI: V tem primeru maska za otroke ni več obvezna!

Slovenija

Vlada je na včerajšnji dopisni seji sprejela spremembe odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z novim koronavirusom. Veljavnost odloka je podaljšala do 19. marca, obenem pa določila, da zaščitna maska ni obvezna pri pouku športne vzgoje in pouku športa, so po seji vlade sporočili iz Ukoma.

Ostale odločbe odloka sicer ostajajo nespremenjene. Vlada se je za podaljšanje veljavnosti odloka odločila na podlagi epidemiološke situacije, so še sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Gre za odlok, ki določa obvezno nošenje mask ter obvezno razkuževanje rok z razkužilom ob vstopu v zaprt javni prostor.

Uporaba maske je tako še naprej obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih prostorih, na odprtih javnih krajih pa, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj dva metra oziroma tri metre pri izvajanju individualne športne vadbe. Maska je obvezna tudi v avtomobilu, če je v njem več oseb, ki ne živijo v skupnem gospodinjstvu.

Uporaba zaščitne maske pa še naprej denimo ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti, vzgojitelje predšolskih otrok pri opravljanju neposrednega dela z otroki, učence v osnovni šoli do vključno 5. razreda, izključno ko so v matičnemu oddelku ter za višje in visokošolske učitelje, kadar predavajo za zaščitno pregrado iz stekla ali podobnega materiala.

Tudi pri neposredni komunikaciji z gluhimi, gluhonemimi in naglušnimi osebami se, ob upoštevanju zaščite vseh udeleženih, uporaba zaščitnih mask lahko začasno opusti.

Ob vstopu v zaprt javni prostor je prav tako še naprej obvezno razkuževanje rok z razkužilom. Razkužila mora zagotoviti upravljavec oziroma izvajalec dejavnosti v zaprtem javnem prostoru pri vhodu v tak prostor, še določa odlok, katerega veljavnost se podaljšuje do 19. marca 2021.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija