NOVA GORICA Z NOVIM ŽUPANOM: Po vseh preštetih glasovih zmaga Samu Turelu

Slovenija

Po vseh danes preštetih glasovih so volivci v Novi Gorici s 55,9-odstotno podporo štiriletni mandat na čelu občine podelili kandidatu Gibanja Svoboda Samo Turelu. Dosedanji župan Klemen Miklavič je po delnih neuradnih rezultatih dobil 44,1-odstotno podporo. Volilna udeležba je bila 33,4-odstotna.

Med šestimi županskimi kandidati je Turel, ki bo tako edini župan Gibanja Svoboda v kateri od mestnih občin, v prvem krogu zbral 40,8 odstotka glasov, Miklavič na drugem mestu pa 25,9 odstotka.

Kandidat največje vladne stranke se je v drugi krog volitev podal še s podporo parlamentarnih NSi in Levice, pa tudi Liste za razvoj in Liste MDRUZI. To je tudi najverjetnejša koalicija v novogoriškem mestnem svetu, ki ostaja odprta tudi za druge liste. V občinskem odboru Gibanja Svoboda so pogovore vodili tudi z Zvezo za Primorsko in SD.

Gibanje Svoboda je sicer v mestnem svetu dobilo 14 mandatov. Sledijo SDS s petimi, Goriška.si s štirimi, SD, NSi in Lista za razvoj s po dvema ter Zveza za primorsko, Lista MDRUZI in Levica s po enim sedežem v mestnem svetu.

Za naklonjenost novogoriških volivcev so se sicer v prvem krogu potegovali še Damjana Pavlica (SDS), ki je dobila dobrih 15 odstotkov glasov, Tomaž Horvat (SD) s skoraj devetimi odstotki, Anton Harej (NSi) je na petem mestu zbral 7,6 odstotka, Andrej Pelicon (Levica) pa je dobil dobra dva odstotka glasov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija