NOVA GORICA IMA NOVO PODŽUPANJO: Damjana Pavlica bo delo opravljala neprofesionalno

Goriška

V Mestni občini Nova Gorica imajo novo podžupanjo Damjano Pavlica iz vrst SDS. Svoje delo bo opravljala neprofesionalno, prevzela pa bo področje družbenih dejavnosti. Doslej je naloge podžupanje opravljala njena strankarska kolegica Elena Zavadlav Ušaj, ki pa je s tega mesta odstopila, ko je postala državnozborska poslanka.

Damjana Pavlica

Pavlica je sicer kot svetnica novogoriškega mestnega sveta delovala vse od leta 2014. Delo na lokalni ravni je spoznavala tudi kot predsednica sveta krajevne skupnosti Šempas med letoma 2010 in 2014. V zdajšnjem mandatu je vodja svetniške skupine SDS v novogoriškem mestnem svetu in predsednica občinskega odbora za gospodarstvo.

Tudi delo na gospodarskem področju ji je znano, saj je vse do upokojitve delala v različnih podjetjih in bankah na Goriškem.

Novogoriški župan Klemen Miklavič je na današnji novinarski konferenci povedal, da je že podpisal imenovanje Pavlice na mesto podžupanje.

Elena Zavadlav Ušaj, Klemen Miklavič in Damjana Pavlica (od leve proti desni)

Zaradi neprofesionalnega dela bo imela tudi nekoliko manj zadolžitev kot Zavadlav Ušajeva pred njo. Tako ne bo pokrivala šolstva, bo pa imela nekoliko več zadolžitev na področju varovanja kulturne dediščine.

Med tremi podžupani v novogoriški občini bo edina delovala neprofesionalno. Ostala dva podžupana Sašo Kogovšek in Simon Rosič sta trenutno zaposlena na novogoriški občini.

Ob današnji predstavitvi se je Pavlica zahvalila županu in koalicijskim partnerjem za zaupanje ter napovedala dobro sodelovanje z ostalima podžupanoma in delo v korist celotne novogoriške občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija