NOVA AKCIJA VRTNARIJE MARJETICE KOPER: Zelišča iz lastne vzgoje že od 1,90 evrov

Koper

Mestna vrtnarija Marjetice Koper je tudi v tem mesecu pripravila posebno akcijo. Poleg stalno bogate ponudbe so v mesecu februarju rastlinjake še posebej bogato založili s sadikami zelišč iz lastne vzgoje. Meta, melisa, origano in majaron so na voljo že od 1,90 evrov na kos.

Zelišča že vrsto let veljajo za sinonim za zdravilne rastline ali dišavnice. Predstavljajo nepogrešljiv del vsake domače kuhinje, posadite pa jih lahko na vrtu, med ostale večje rastline ali kar na svojem balkonu. Veliko se poslužujemo predvsem uporabe uvoženih zelišč, kot so cimet, ingver ali kurkuma, k sreči pa vse bolj prihaja v ospredje tudi njihova lokalna pridelava. Na Marjetici bodo meti, melisi, origanu in majaronu v prihodnjih dneh dodali tudi sadike peteršilja, zelene in bazilike. Tudi te so vzklile v rastlinjakih na Škocjanu.

Za več informacij o akciji jih lahko kontaktirate prek elektronskega naslova daniel.ban@marjeticakoper.si ali prek telefonske številke 05 66 33 783. Prijazni in strokovno usposobljeni delavci vas pričakujejo na Škocjanu med tednom do 17. ure, v soboto pa vse do 13.00. Z veseljem vam bodo svetovali pri pravilni izbiri in kasnejši zasaditvi.