NOV USPEH DOBRODELNE LICITACIJE VINAKOPER: Iztržili skoraj 50.000 evrov donacije za pediatrični oddelek izolske bolnišnice (FOTO)

Piran

Dobrodelne licitacije izbranih vin kleti Vinakoper se je v torek v hotelu Kempinski Palace v Portorožu udeležilo 35 dražiteljev, ki so skupno izlicitirali 49.050 evrov. Izkupiček 22. dobrodelne licitacije bo tudi tokrat namenjen pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola, so sporočili iz Vinakopra.

Tradicionalna prireditev, na kateri moči za skupno dobro združijo vinski poznavalci, gostinci, gospodarstveniki in drugi dobrotniki, se je vrnila po letu dni premora zaradi posledic epidemije, letos pa je potekala pod častnim pokroviteljstvom ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jožeta Podgorška.

Dražitelje je skozi degustacijo 13 vzorcev vin letnikov 2020 in 2021 popeljal glavni enolog kleti Vinakoper Boštjan Zidar. Degustaciji je sledila licitacija, ki jo je tradicionalno vodil Mitja Meršol. Največje zanimanje in posledično najvišjo ceno sta dosegla dva vzorca vin, za katera sta dražitelja odštela po 42 evrov za liter.

Dobrodelni izkupiček bo tudi letos namenjen pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola. S tokratno dražbo se je skupni znesek vseh dosedanjih licitacij povzpel na 452.200 evrov.

Direktor kleti Vinakoper Borut Fakin je ob predaji čeka predstavnikom izolske bolnišnice poudaril, da je energija povezovanja za skupno dobro v danem trenutku še toliko pomembnejša. Zaradi sodelovanja dražiteljev skozi pretekla leta so lahko bolnišnici Izola namenili donacijo v višini 16.425 evrov, so navedli Fakinove besede.

Minister Podgoršek pa je izpostavil, da dobrodelna licitacija predstavlja povezovanje širše družbe in posameznikov ter dodal, da tudi kmetijstvo ne bo moglo preživeti in skrbeti za prehrano naših državljanov, če ne bo zdravih ljudi in mladih, ki bodo skrbeli za prihodnost tega področja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija