NOV TRIK ZA ZANOSITEV? Ženske uporabljajo menstrualne skodelice in to morda zares deluje

Trendi

Menstrualna skodelica očitno ni zgolj alternativa tamponom. Mame po vsem svetu prisegajo na njeno uporabo še iz povsem drugačnega razloga – pomagala naj bi jim hitreje zanositi. In po mnenju nekaterih strokovnjakov bi ta strategija lahko res delovala.

Ko se boste odločili, da je čas za dojenčka, boste verjetno s partnerjem preizkusili različne strategije, tako tiste iz medicinske literature kot prijeme, ki so jih poznale že naše babice. Verjetno ste že slišali, da naj bi pri hitrejši zanositvi pomagalo, da po spolnem odnosu držimo noge v zrak ali jemo dobre maščobe, vendar je eden najmodernejših trikov uporaba menstrualne skodelice.

Ginekologinja Sherry Ross je dejala, da obstajata dva načina uporabe te skodelice za ta namen. "Partner lahko spermo po seksu ejakulira v skodelico, ki jo nato vstavite v nožnico. V drugem primeru pa ženske vstavijo skodelico v nožnico po ejakulaciji, da zagotovijo, da sperma ostane 'na svojem mestu', blizu vhoda v maternico." Kot dodaja, lahko to metodo uporabljajo tudi pari, ki so v postopku umetne oploditve.

Ali ta metoda resnično deluje?

"Pri vsaki ejakulaciji se izloča na milijone spermijev. Menstrualna skodelica, polna sperme, omogoča, da se sperma premika samo v eno smer in to proti jajčecu. Sluz materničnega vratu, povezana z ovulacijo, pomaga semenčicam plavati skozi maternični vrat in maternico, na koncu pa se prebije v jajcevod. Za oploditev jajčeca je potreben samo en spermij, ki prodre vanj. Ko se jajčece oplodi, se celice delijo in ustvarijo zarodek, ki sčasoma potuje v maternico, kjer se vsadi," dodaja dr. Rossova.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija