NOV ŠKANDAL V KATOLIŠKI CERKVI: Nuni zanosili med misijonarskim delom v Afriki

Svet

Katoliška cerkev se sooča z novim škandalom, potem ko sta dve nuni s Sicilije med misijonarskim delom v Afriki zanosili. Ena izmed njiju je za nosečnost izvedela šele, ko je zaradi bolečin v trebuhu obiskala bolnišnico. Obe se zdaj soočata s pritiski, da zapustita cerkev, ta pa je že sprožila preiskavo.

Dve nuni iz različnih samostanov na Siciliji očitno nista spoštovali svojih obljub o celibatu. Z misijonarske misije v Afriki sta se domov vrnili v veselem pričakovanju. Ena je svoje stanje ugotovila, ko je bila noseča že več tednov, druga pa po obisku bolnišnice zaradi bolečin v trebuhu, piše Daily Mail.

34-letna nuna, ki se je pritoževala zaradi bolečin v trebuhu, naj bi pripadala samostanu v gorovju Nebrodi. Trenutno se nahaja v domačem Palermu, kjer se pripravlja na rojstvo otroka. Pred njo je pomembna odločitev, ali se bo odpovedala življenju v samostanu in se posvetila vzgoji otroka. Pritiski cerkve, da se umakne, naj bi bili veliki. 

V drugem primeru je zanosila nuna, ki sicer živi in dela na Siciliji, a prihaja iz Madagaskarja. Nadrejena redovnica je v eni izmed institucij na Ragusi skrbela za starejše. Da je noseča, je ugotovila po več tednih blaženega stanja, in se takoj vrnila v svojo domovino.

Dvojni škandal je pretresel katoliško cerkev, ki je že sprožila preiskavo. Papež Frančišek je v začetku leta priznal, da je bilo mnogo nun spolno napadenih, in to označil kot velik in resen problem. "Boriti se moramo proti temu. Sestre resda služijo, a niso sužnje," je dejal papež.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
žveplo |  06 .11. 2019 ob  07: 35
Me zanima kakšne barve je bil duh.. no saj bo kmalu viden, upam da ne bo opečnat.
Kukuruz |  06 .11. 2019 ob  01: 19
Smo ljudje,nasle so boga v Afriki.
Ce postavis pred zupnika lepo obdarjeno bo sigurno imel malo drugacno pridigo kot obicajno,bolj poudarjal trdno vero,se skliceval na zakramente,da bog odpusca..itd
td |  05 .11. 2019 ob  13: 52
Sveti duh je spet udaril. :-)