NOV REŽIM V PIRANU: Skenirali vam bodo registrsko tablico

Piran

Piranska vstopno-izstopna točka v mesto bo kmalu opremljena s sistemom prepoznave registrskih oznak.

Nov režim bo pospešil prehajanje vozil na izhodu iz mesta in preprečil zlorabo abonentskih kartic. Sistem bo imetnikom abonmajev po prepoznavi in ujemanju registrske tablice z informacijami v bazi uporabnikov avtomatsko odprl zapornico, ostalim obiskovalcem pa bo omogočeno plačevanje z gotovino in plačilnimi karticami na dveh izhodnih avtomatskih blagajnah.

Odstranili bodo tudi sredinski kiosk, ročna blagajna pa bo premeščena na skrajni desni izhod pri morju. Zaradi izvajanja del bo za izhod iz mesta aktivna samo ena zapornica, so sporočili z Okolja Piran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zhe |  21 .10. 2021 ob  14: 24
Super, dobra osnova za nadaljni razvoj ... sedaj pa predlagam, da se v vrhuncih sezone omeji vstop v mestno jedro za (nenajavljene) obiskovalce.

Vsak občan/dejavnost bi moral imeti pa 'pravico do gosta', torej da bi nekam sporočil registrsko tablico (sms/spletna stran/telefon), s katero bi lahko prečkali rampo (in pomožnosti ostali par ur znotraj). Tako bi občani imeli najboljšo izkušnjo, saj bi imeli znotraj rampe na voljo več parkirnih mest, ki jih ne bi več zasedali naključni obiskovalci, po drugi strani bi pa občani tako lažje sprejemali obiske. Vsi naključni oz. enodnevni obiskovalci, ki sedaj naredijo en giro do Tartinijevega trga in nazaj, oz. zasedajo parkirna mesta namenjena občanom, bi tako v obdobjih največje obremenitve ostali zunaj mestnega jedra.

Pa namesto kioska bi lahko posadili sedaj tja eno drevo :)