NOV KIKS NIJZ: Aplikacija za preverjanje PCT še vedno ni dosegljiva, do nadaljnjega je zato potrebno početi to

Slovenija

Aplikacija, ki naj bi izvajalcem storitev olajšala preverjanje izpolnjevanja pogojev PCT pri svojih obiskovalcih oz. gostih, je še vedno v fazi nadgradnje. Izpolnjevanje pogojev morajo tako do nadaljnjega preverjati na podlagi dokazil, predloženih v tiskani ali elektronski obliki, so sporočili z NIJZ.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so mobilno aplikacijo, ki bo omogočala preverjanje PCT pogojev (preboleli, cepljeni, testirani), predstavili v petek. Kot so povedali, je dostopna prek spletne strani eZdravje, trenutno pa na voljo le za operacijski sistem Android in ne tudi za iOS. Vendar so še istega dne sporočili, da aplikacija zaradi nadgradnje ni dosegljiva.

Aplikacija je trenutno še vedno v postopku nadgradnje, so sporočili danes. Dokler dostop do nje ne bo ponovno omogočen, morajo izvajalci storitev izpolnjevanje pogojev PCT preverjati na podlagi dokazil, ki jih obiskovalci oz. gosti predložijo v tiskani ali elektronski obliki, so dodali.

Že od petka morajo izpolnjevanje teh pogojev ob vstopu na prireditev oz. shod preverjati organizatorji kulturnih in športnih prireditev ter javnih shodov. Od ponedeljka pa bo v skladu s sklepi petkove dopisne seje vlade to veljalo tudi ob vstopu potrošnikov v notranje prostore gostinskih lokalov, igralnic, nastanitvenih obratov, nočnih klubov ter prizorišč sejmov in kongresov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  25 .07. 2021 ob  13: 14
najmanj kar je, bi moral odstopiti Krek in potem še cela vlada in vsi podrepniški izdajalci v parlamentu !!!!
Ištrijan |  25 .07. 2021 ob  12: 07
Se dobro da ni, ker se bo itak izkazalo, da je taksen ukrep brez pravne podlage!
vseved |  25 .07. 2021 ob  10: 25
To pa je sramota za predsednika vlade, ministra za zdravje, NIJZ , za celoten birokratski aparat.