NOV DAN, NOV INCIDENT: Spet množica policijskih plovil

Piran

Dan po hrvaškem poskusu širitve školjčišča v slovenskem morju je slovenska policija ob izvajanju nadzora v slovenskem morju tudi danes dopoldan opazila, da tri osebe na čolnu s hrvaškimi registrskimi oznakami širijo školjčišče. V bližini dogajanja je bilo plovilo hrvaške policije, je sporočila slovenska policija.

Dodali so, da je slovenska policija na kraj dogajanja napotila policijski patruljni čoln. Policisti so izrekli opozorilo osebam na čolnu in hrvaškim policistom, da se nahajajo v slovenskem morju. Istočasno je slovenska policija obvestila pristojni okoljski inšpektorat, ki je prišel na prizorišče in prevzel postopek. Postopek je pristojni inšpektor zaključil ob 13.15 uri.

Kot je še sporočila slovenska policija, so se v tem času v neposredni in širši okolici dogajanja zadrževali še štirje hrvaški policijski čolni, od tega eden v slovenskem morju, ostali trije v 300-metrskem priobalnem pasu. Zaradi ostankov materiala za razširitev školjčišča, ki bi lahko vplivali na varnost plovbe, si je kraj okoli 12.30 ure ogledala tudi luška kapitanija.

Podobno se je zgodilo že v sredo, ko so slovenski policisti ob izvajanju nadzora v slovenskem morju opazili namero dveh oseb na čolnu s hrvaškimi registrskimi oznakami, da razširita svoje školjišče. Ob preverjanju okoliščin so ugotovili, da osebi za postavitev dodatne vrste v nasadu školjk nista imeli soglasja slovenskih pristojnih organov.

Deli novico:

Xxxx |  21 .10. 2017 ob  12: 52
Se megla jim pomaga ,da se nevidno sirijo.
Morje |  20 .10. 2017 ob  07: 26
To je vse politicno nastavljeno.
Ma nas farbajo, nasi politicni postenjaki.
Da |  20 .10. 2017 ob  07: 16
bog,da jih more odnelo.
waits |  19 .10. 2017 ob  18: 35
ma kaj pa rezultat teh silnih "opozorill? KAJ JE ZDAJ ŠKOLČIŠČE RAZŠIRJENO, ALI NE. To je bistveno vprašanje! Mi zna kdo povedat?
IBRO |  19 .10. 2017 ob  18: 10
Očitno imajo bogi krvati premalo morja da se morajo je**t v tem zalivčku, siromačine!