NORČEVANJE IZ SLOVENCEV PRED TEKMO Z ANGLIJO: "Eden najbolj grozljivih sitkomov, ki so bili kadarkoli ustvarjeni" (VIDEO)

Slovenija

Pred prihajajočo tekmo med Slovenijo in Anglijo na evropskem prvenstvu, ki bo potekala 25. junija v Kölnu, so bili na družbenem omrežju X objavljeni izseki iz serije britanskega komika Davida Baddiela, sicer tudi znanega borca proti sovražnemu govoru in antisemitizmu. V seriji, ki je bila predvajana leta 2001 na Sky TV, Baddiel ustvari protislovensko zgodbo in se norčuje iz Slovencev z vrsto lažnih in žaljivih stereotipov.

David Baddiel je v svoji komediji "Baddielov sindrom" vlogo čistilke namenil Slovenki, šale pa so bile osnovane na netočnih in žaljivih stereotipih o Slovencih in Sloveniji.

Baddiel je prikazal Slovenijo kot od Nata razdejano državo z minskimi polji, kjer ljudje jedo podgane, ne uporabljajo jedilnega pribora in nimajo stranišč oziroma kopalnic, kar naj bi namigovalo na primitivnost in umazanost Slovencev.

Tako naj bi se ljudje "kopali v svojih solzah" in tuširali, ko pride policija z vodnimi topovi.

V eni izmed epizod lastnik stanovanja ne želi, da bi njegovo slovensko čistilko obiskala mama, ker naj bi slednja "potovala s prašičem, če želi narediti juho". V nekem izseku se pojavi tudi "šala", da je Slovenija leta 2001 v svoj katalog inovacij uvrstila vrvico, koruzne kosmiče in električne vtičnice, kar prikazuje Slovence kot neumen in zaostal narod.

Richard Wilson, ki je "Baddielov sindrom" označil za "kulturni zločin", je svojo objavo zaključil z besedami, da se bo Slovenija na prihajajoči tekmi borila ne le za športni uspeh, ampak tudi za narodni ponos in proti žaljivim stereotipom, ki jih je širila Baddielova oddaja.

"Slovenija se torej 25. junija v Kölnu ne bo borila proti Angliji zgolj za nacionalni ponos, ampak se bo borila za dvig dveh prstov proti Davidu Baddielu, ki je mislil, da dela britanskega Seinfelda, in namesto tega naredil enega najbolj grozljivih sitkomov, ki so bili kadarkoli ustvarjeni," je zapisal.

Baddiel, tudi sam judovskega porekla, je sicer borec proti antisemitizmu in sovražnemu govoru. Februarja 2020 je za The Guardian izjavil, da je zanikanje holokavsta "neposreden način povedati, da so Judje lažnivci, da so Judje prevarali svet za lastno korist, da so Judje najbolj zlobna, škodljiva rasa, kar jih obstaja."

Februarja 2021 je izdal knjigo "Judje ne štejejo", v kateri zatrjuje, da se antirasisti v veliki meri poslužujejo dvojnih standardov, ko gre za antisemitizem. Zanimivo bi bilo videti, kako bi Baddiel reagiral, če bi bile vloge obrnjene in bi se v Sloveniji pojavila komedija s takšnimi žaljivkami na račun njegovega naroda, kot si jih je sam privoščil na račun Slovencev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  25 .06. 2024 ob  06: 51
pripadniki samooklicanih nadras in nadnarodov so vsepovsod in se vedno tako obnašajo. zdaj jih je cel kup in to vodi v vojno. gospod misli, da je komik, pa to ni. naj si pogleda, kako so se nacisti norčevali iz židov in bo ugotovil, da ni nič drugačen od njih. lep sodoben primer je netanjahu in njegov zločinski režim.
joe jaxson |  24 .06. 2024 ob  13: 15
31
BADDIEL TI SI ENA NAVADNA NEIZOBRAŽENA UMAZANA IN SMRDLJIVA ANGLEŠKA MONA/2 !