NOGOMETNI KLUB FC KOPER NAJ BI BIL "PRODAN": Poklicali smo predsednika kluba Anteja Guberca!

Koper

Danes so se po Kopru širile govorice, da naj bi predsednik FC Koper Ante Guberac "prodal" nogometni klub. Prevzel naj bi ga Adam Delius, bogati nepremičninar iz Nemčije. 

Po naših neuradnih informacijah naj bi Ante Guberac "prodal" FC Koper, prevzel naj bi ga Adam Delius, šlo naj bi za bogatega nepremičninarja iz Munchena. 

Podobno kot Milan Mandarić iz Olimpije, je tudi Guberac pred časom na televiziji napovedal, da se želi umakniti iz FC Kopra in da bo zato poiskal naslednika.

Pri "prodaji" FC Koper naj bi sodelovala odvetnik Franci Matoz in nekdanji športni direktor Olimpije Mladen Rudonja, ki mu je funkcija sicer prenehala januarja letos, potem ko sta se z Mandarićem razšla. Pogodbo o prevzemu FC Koper naj bi z nemškim poslovnežem podpisali in notarsko overilii že danes, javnosti pa naj bi prevzem kluba predstavili v ponedeljek.

Koprski nogometni klub obstaja od leta 1920, takrat je nastal kot Circolo sportivo Capodistriano. Klub je eden izmed petih ekip v Sloveniji, ki je osvojil vsa tri domača tekmovanja - ligo, pokal in superpokal. Svoje zlate čase je doživel v osemdesetih letih, ko je v sezoni 1984/85 osvojil 1. mesto v takratni Slovenski ligi, ki je bila sicer v močnem nogometu nekdanje Jugoslavije 3. rang tekmovanja. Sledila je zgodovinska uvrstitev v 2. jugoslovansko ligo, kjer pa je Koper obstal le eno sezono.

V sezoni 1987/88 je bil znova na robu 2. lige, a je v dodatnih kvalifikacijah izpadel proti Bački (1:1, 0:1), zaradi česar je prišlo do velikega osipa gledalcev, ki so ocenili, da je bila tekma "prodana". Navijačem je bila sumljiva prva tekma na gostovanju v Bački Palanki, kjer nista smela zaigrati dva ključna igralca, ker misteriozno nista imela podaljšanega sicer rutinskega zdravniškega pregleda. Na povratnem srečanju na koprskem stadionu Bonifika se je zbralo med 8000 in 9000 gledalcev, kar je bilo dotlej doseženo (ali preseženo) le na srečanju z ljubljansko Olimpijo leto pred tem, kasneje pa koprskih nogometašev nikoli več ni spremljalo toliko ljudi.

V sezoni 2007/08 je v prvenstvu zasedel 2. mesto, v letih 2006 in 2007 je osvojil slovenski pokal, kar mu je prineslo 3 nastope v pokalu UEFA. Sledil je največji uspeh Nogometnega kluba Koper, in sicer leta 2010, ko je klub pod vodstvom trenerja Nedžada Okčiča osvojil prvi naslov državnih prvakov v samostojni Sloveniji. V sezoni 2015/16 je igral v kvalifikacijah za Evropsko ligo, kjer je v prvem krogu premagal islandski Víkingur Reykjavík (0:1, 2:2), nato pa izgubil proti hrvaškemu Hajduku (3:2, 1:4).

Informacijo, ali je danes res prišlo do prevzema koprskega kluba, smo želeli preveriti pri Gubercu, ki nam je v kratkem telefonskem pogovoru dejal, da svojega naslednika še ni dobil, ko ga bo, bo pa o tem sam obvestil javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  22 .05. 2021 ob  13: 24
Od kar smo ljudje dovolili, da nam merila v mestu krojijo Popo-Guberac banda, je stanje taksno kakrsno je, dekadentno!
Ljudi so prepricali (naplahtali) z njihovo domnevno uspesnostjo in z fasado njihovega zivljenjskega blisca. Pri tem so ljudje nasedli in verjeli, da bojo tudi sami tako "uspesni" kot so tisti tam.....dejansko pa vse kar so primli v roke so unicli, nenazadnje podobo kopra, obdano s trgovskimi centri.

Ne dvomim, da se ne bodo nasli njihovi apologeti, prav, uzivajte v luckah in palmah.
Cazzimperio  |  22 .05. 2021 ob  08: 30
12
Pranje denarja? Če ima nekdo stant s sadjem in zelenjavo še ni nepremičnininar
kokodek |  22 .05. 2021 ob  07: 23
11
razprodaja se je začela