Nogometaša izsiljevali, ker ni hotel prirejati izidov

Avstrijski nogomet je v zadnjih dneh pretresla stavniška afera, povezana z grožnjami in nasiljem. V torek so policisti prijeli tri osumljence, ki naj bi izsiljevali nogometaša Dominiqua Tabogo, ker ni hotel sodelovati pri prirejanju izidov. Izsiljevalci naj bi od njega zahtevali 30.000 evrov, čeprav je sprva trdil, da je bil znesek še višji.

Po prvih podatkih je Taboga preiskovalnim organom sporočil, da so izsiljevalci zahtevali več kot 70.000 evrov, ter da so grozili njemu in njegovi družini, potem ko je odklonil sodelovanje pri stavniških goljufijah. Zdaj je avstrijsko tožilstvo sporočilo, da je igralec v drugi izjavi znesek zmanjšal na 30.000 evrov. Policisti so enega od treh osumljencev, ki so jih prijeli v torek, danes že izpustili, dva sta še pridržana.

Izsiljevali so ga

Taboga, ki igra za novega prvoligaša Gröding, je policiji pred tednom dni prijavil, da ga izsiljujejo. V torek so policisti prijeli osumljence, ko so na dogovorjenem mestu čakali na predajo denarja, novico o kriminalnem dogajanju in pritiskih na nogometaša pa je potrdil tudi klub. Za zdaj še ni znano, na katere tekme so izsiljevalci želeli vplivati s pomočjo nogometaša, ki je odklonil sodelovanje v nečednem početju.

Deli novico: