NOCOJ BODO RAZGLASILI ZMAGOVALCA SANREMA: Kdo je vaš favorit? (VIDEO)

Scena

V gledališču Ariston bo nocoj potekal veliki finale 69. izdaje festivala Sanremo, ki velja za revijo italijanske kancone. Na oder bo ponovno stopilo vseh 24 letošnjih nastopajočih, med njimi predstavnika mladih izvajalcev Mahmood ter Einar. Sicer so v tekmi s svojimi skladbami tudi Paola Turci, Loredana Berte, Nek in Patty Pravo.

Med favoriti so: Il Volo (zgoraj), Irama (levo spodaj), Ultimo (desno spodaj).

Festival poteka od torka, italijanski mediji pa že objavljajo lestvice letošnjih favoritov. Med njimi sta denimo širše poznana italijanska glasbenika Nek s skladbo Mi faro trovare pronto in Loredana Berte s skladbo Cosa ti aspetti da me, pa tudi Ultimo (I tuoi particolari), Daniele Silvestri (Argentovivo), Irama (La ragazza con il cuore di latta), Simone Cristicchi (Abbi cura di me), Francesco Renga (Aspetto che torni) ter Il Volo (Musica che resta).

Z 22 v Italiji priznanimi glasbeniki se letos kosata dva izvajalca mlajše generacije, ki sta prepričala na izboru Sanremo Giovani konec minulega leta. To sta Mahmood, ki bo zapel skladbo Soldi, ter Einar, ki se bo predstavil s skladbo Parole nuove.

Voditeljski trio: Claudio Baglioni, Virginia Raffaele, Claudio Bisio

Glasovanje za zmagovalno skladbo je zapleteno, v nocojšnjem finalu pa se bo ponovno zvrstilo vseh 24 nastopajočih. Ob koncu večera bodo razglasili prve tri najbolje uvrščene, a le en od njih bo veliki zmagovalec Sanrema 2019. Ta bo lahko, razen če se ne bo tej možnosti odpovedal, predstavljal Italijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije.

Na Sanremu vsako leto poskrbijo za prisotnost odmevnih gostov, ki dvigajo že tako visoko gledanost festivala na državni televiziji. Med njimi so letos Luciano Ligabue, Eros Ramazzotti, Antonello Venditti, Elisa, Giorgia in Alessandra Amoroso, velik aplavz pa je požel dolgoletni glavni motor festivala Pippo Baudo. Od lani festival vodi priljubljeni italijanski glasbenik Claudio Baglioni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija