NOČNO RAZGRAJANJE V SEŽANSKEM LOKALU: Padel je tudi udarec

Kronika

Ob 0.30 so policisti prejeli klic iz enega od sežanskih lokalov, kjer je moški pričel razbijati v lokalu in na terasi, poleg tega je nekoga udaril. Kmalu so izsledili 26-letnega državljana BiH. Zaradi kršitve javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 150 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali devet tatvin in en vlom, zaradi kršitev javnega reda je bilo devet intervencij.

V Knežaku je nekdo vstopil v nezaklenjeno hišo in lastnikom ukradel gotovino in zlatnino. Tudi v vasi Ostrožno brdo je nekdo vlomil v hišo in jo pregledal. Kaj je ukradeno, se še ugotavlja.

Fotografije so simbolične. 

Dopoldan so policisti v Bertokih zaradi prekoračitve hitrosti ustavili 21-letno voznico osebnega avtomobila, ki je voznica začetnica. Zasegli so ji registrski tablici, ker sta pretečeni. Voznici sledi obdolžilni predlog.

V Žusterni je s skirojem padla mladoletnica zaradi neprilagojene hitrosti. Odpeljana je bila v bolnišnico, sledi ji obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo na plaži ukradel odloženo torbo, v kateri so bili štirje mobilni telefoni (Iphone 12 pro, Iphone 11 pro max, Iphone X3 in Samsung Galaxy S9), dve osebni izkaznici, 85 evrov gotovine ter ključi osebnega avtomobila.

Ob 15. uri je v Novi Sušici 23-letnik voznik osebnega avtomobila (peljal je od Ribnice proti Pivki) zaradi premajhne oddaljenosti od roba vozišča s prednjim desnim kolesom trčil v skalnato brežino. Posledično mu je odtrgalo desno sprednje kolo. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Ponoči je nekdo v Ankaranu ukradel skuter Piaggio ZIP 25, bele barve, reg. št. KP9Z-D0, vreden 1800 evrov.

V Luciji so ob 1. uri zasegli osebni avto 22-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog. Ob 4. uri so, prav tako v Luciji, odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila, 29-letnemu državljanu Francije. Rezultat je pokazal 0,62 mg/l. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Danes zjutraj, ob 7.50 pa so policisti zasegli še osebni avto v Postojni, in sicer 56-letnemu domačinu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v Ilirski Bistrici pa ob 8.45 59-letnemu domačinu, ki je prav tako vozil osebni avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Obema voznikoma sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali devet ilegalnih migrantov: v Zabičah enega državljana Egipta, pri Podgradu enega državljana Afganistana in enega državljana Pakistana, pri Ilirski Bistrici tri državljane Tunizije, pri Podgorju dva državljana Nepala, pri Zazidu pa enega državljana Alžirije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija