NOČNA DRAMA V PRESTOLNICI: Požar zajel stanovanjski blok, evakuirali 60 ljudi (FOTO)

Kronika

Požar v stanovanju v stanovanjskem bloku v ljubljanskih Novih Jaršah so ponoči pogasili. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, v požaru ni bil nihče poškodovan, so pa zaradi posledic požara štiri stanovanja neprimerna za bivanje. V preostala stanovanja so se stanovalci do jutra že lahko vrnili.

Po navedbah ljubljanskih policistov je po doslej znanih podatkih stanovanjski blok ob požaru zapustilo okoli 60 ljudi. Nihče ni bil poškodovan, so pa reševalci preventivno pregledali osebo, ki je ob dogajanju doživela šok.

Vzrok požara še ni znan. Policisti pa bodo danes začeli ogled kraja požara.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je v stanovanjskem bloku v Clevelandski ulici v Ljubljani zagorelo nekaj pred 22. uro. Na Facebook strani Gasilske brigade Ljubljana pojasnjujejo, da so gasilci ob prihodu na kraj ugotovili, da gre za velik požar stanovanja v sedmem nadstropju, ki se širi na sosednje stanovanje, predvsem pa v ostrešje večstanovanjske stavbe. Gašenje pa je bilo zahtevno tudi zaradi višine, visoke temperature in možnosti zastrupitve.

Kot so zapisali, so požar v objektu hitro pogasili, velike težave pa je povzročal požar v ostrešju. Dokončno so požar pogasili okoli 0.30 ure. Po končanem gašenju pa so še približno eno uro izvajali požarno stražo.

V gašenju je sodelovalo tudi več prostovoljnih gasilskih društev, skupno 83 gasilcev s pomočjo 22 vozil.

????ZAHTEVEN POŽAR STANOVANJA V NOVIH JARŠAH???? Včeraj zvečer, nekaj minut pred 22. uro smo prejeli klic, da gori stanovanje...

Objavil/a Gasilska brigada Ljubljana - Ljubljana Fire Brigade dne Četrtek, 06. julij 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija