NOČ V ZABAVIŠČNEM PARKU SE JE PRELEVILA V TRAGEDIJO: 14-letnik padel z vrha stolpa za prosti pad in umrl (VIDEO)

Kronika

14-letni mladenič je umrl, potem ko je v četrtek zvečer padel s stolpa za prosti pad, ki so ga pred kratkim odprli v zabaviščnem kompleksu ICON Park na območju Orlanda na Floridi, so sporočile oblasti.

14-letni Tyre Sampson iz St. Louisa v Missouriju je padel med vožnjo s prostim padom. Omenjeno napravo, ki je vzela življenje, so operatorji označili za najvišji samostoječi stolp s prostim padom na svetu, so sporočili v šerifovem uradu Orange County.

Po spletu je zaokrožil tudi videoposnetek, ki domnevno prikazuje incident. Oseba na njem pade s svojega sedeža približno pet sekund po spustu, naprava pa nato upočasni. Ljudje na posnetku kričijo, kamera pa pokaže truplo na opečnih tleh ob vznožju stolpa. "Pokličite rešilca, nekdo je pravkar padel," je slišati krike.

Pristojne so v zabaviščni park poklicali okoli 23. ure. Sampsona so odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi poškodb umrl, so še sporočili iz šerifove pisarne. Podrobnosti o tem, kaj je povzročilo padec, niso bile takoj posredovane. Preiskovalci bodo ugotovili, ali je pri incidentu šlo za nesrečo ali namero, šerif okrožja Orange County John Mina pa je dejal, da gre za "strašno tragedijo".

Sampson je bil častni učenec in ambiciozen nogometaš, je za CNN povedal njegov oče Yarnell Sampson. Svojega sina je opisal kot "zelo dobrega mladeniča. Bil je velik plišasti medvedek, nežen velikan".

Medtem ko je zadrževal solze, je Sampson za CNN povedal, da si je na Facebooku ogledal videoposnetek, ki naj bi prikazoval grozljiv incident. "Videl sem video, na katerem je moj sin padel in nisem mogel verjeti. Moje življenje se je ustavilo. Želim vedeti, kaj se je v resnici zgodilo, zakaj je 14-letni mladenič s svetlo prihodnostjo bil odvzet od nas," je dejal.

Stolp je visok približno 130 metrov, naprava pa na vrh popelje do 30 oseb. Otvorili so jo okoli božiča lani, pred tem pa je naprava prestala varnostni pregled, pri tehničnem pregledu 20. decembra lani, niso ugotovili pomanjkljivosti, še poroča CNN. 

"Fant je bil zavarovan na sedežu med vožnjo. To je tisto, kar v tem trenutku vemo," je povedal uradnik družbe, ki upravlja z napravo v zabaviščnem parku. Incident sicer aktivno preiskuje več pristojnih organov.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija