NOČ NA OBALI NI MINILA BREZ INTERVENCIJ: V Kopru se je na streho hiše naslonilo večje drevo, posredovali tudi v Piranu

Koper

Prehod hladne fronte minulo noč je slovenski Istri prinesel nekaj padavin, vendar gasilci kljub temu niso imeli hujšega dela. Tako so opravili štiri intervencije, in sicer so dvakrat posredovali zaradi prometnih nesreč, dvakrat pa zaradi podrtih dreves, točneje v Kopru in Piranu, so za STA pojasnili na Gasilski brigadi Koper.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je bila med 22. in 23. uro intervencija gasilcev potrebna dvakrat. Najprej se je drevo podrlo na cesti v Fizinah in občini Piran. Koprski poklicni gasilci in prostovoljni gasilci iz Pirana so podrto drevo razžagali in odstranili s cestišča ter tako omogočili nemoten promet.

Le slabe pol ure kasneje so koprski gasilci posredovali na Ulici za gradom v občini Koper, kjer se je večje drevo naslonilo na streho stanovanjske hiše. Gasilci so drevo razžagali, dežurni v komunalnem podjetju Marjetica Koper pa so razrezano drevo odpeljali in omogočili nemoten promet.

Okoli 2. ure je neurje podrlo tudi drevo pred naseljem Dolenje pri Jelšanah v smeri Ilirske Bistrice. Drevo je odstranil delavec cestnega podjetja, navaja uprava.

Več prijav dogodkov zaradi neurja so zabeležili tudi na območju Krškega in Škofljice, vendar o podrobnostih še ne poročajo.

Okoli 21.30 pa so zaradi nevihte trije kolesarji obtičali na cesti Tolmin-Kobarid. Reševalca GRS Tolmin sta jih prepeljala na varno v Prapetno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija