NISTA MORILA V SARAJEVU: Enega pobeglega koprskega pripornika naj bi izsledili

Kronika

Iz Interpola Sarajevo BiH so slovensko policijo včeraj obvestili, da moška, ki sta konec decembra pobegnila iz koprskega pripora, nista osumljena umora moškega v Sarajevu. Slovenska policija je bosanske kolege za ta podatek zaprosila po tistem, ko so o tem poročali bosanski mediji in so jih povzeli nekateri slovenski časniki.

Slovenska policija pobegla pripornika Dragana Milosavljevića in Damnjana Mitrovića sicer še vedno išče, so za STA pojasnili na Policijski upravi Koper. Po poročanju POP TV pa so italijanski varnostni organi slovensko policijo obvestili, da so izsledili enega od pripornikov.

Bosanski mediji so namreč poročali, da naj bi bili pobeglima pripornikoma, državljanoma BiH in Srbije, na sledi sarajevski specialci, ker naj bi bila povezana z umorom 30-letnika v Sarajevu. 

Milosavljević in Mitrović, ki sta bila v priporu od 26. avgusta oziroma 12. septembra lani, sta iz koprskega zapora pobegnila 29. decembra ponoči. Oba sta bila v zaporu zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, zaradi česar je bila zahtevana izročitev Republiki Srbiji. Pripornik Milosavljević je osumljen tudi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države.

Pobegla pripornika sta v sobi pustila pisno sporočilo, v katerem sta zapisala, da sta se za pobeg odločila zaradi nestrinjanja z odločitvijo Slovenije, da se ju izroči Republiki Srbiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija