NIKOLI NE MEŠAJTE STARIH IN NOVIH BATERIJ! Lahko pride celo do eksplozije

Trendi

Mešanje starih in novih baterij v napravah lahko povzroči uhajanje kisline, ki je jedka in lahko poškoduje kožo ter uniči tla. Zato je treba biti previden pri menjavi baterij.

Milijoni ljudi uporabljajo baterije za otroške igrače, okrasne luči in naprave, malo pa je znano, da lahko povzročijo resne težave, če z njimi niste previdni, piše Daily Mail.

Vodilni proizvajalci baterij, kot so Duracell, Panasonic in Energizer, na svojih spletnih straneh opozarjajo na slabo navado mešanja starih in novih baterij v napravah, saj obstaja nevarnost uhajanja strupene tekočine, ki je v bateriji.

Baterije vsebujejo močne, jedke kisline, ki lahko na koži povzročijo opekline, uničijo tla ali poškodujejo katerokoli površino. Če nove baterije vstavite v isti aparat s starimi, ne pozabite, da stare baterije hitreje izgubljajo napetost. To neravnovesje povzroči puščanje tekočine in v nekaterih primerih privede celo do eksplozije.

Proizvajalci baterij svetujejo, da novih in starih baterij nikoli ne mešate, saj bo to zmanjšalo učinkovitost in povzročilo razpoke. Svetujejo, da v primeru puščanja tekočine predel za baterije in aparat očistite tako, da ga izklopite, previdno odstranite baterije in nato obrišete z vlažno krpo. Mešanje starih in novih baterij lahko povzroči puščanje kisline ali celo še kaj hujšega, še opozarjajo.

Uporabnikom svetujejo, da v eni napravi uporabljajo baterije istega tipa, istega proizvajalca, enake velikosti in roka uporabnosti. Električna zmogljivost različnih vrst baterij se namreč lahko precej razlikuje. Če uporabljate različne baterije, se med uporabo poveča električna zmogljivost, kar lahko privede do povečane napetosti ene od baterij, ki lahko eksplodira, še dodajajo proizvajalci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija