Nikoli je ne bi zamenjal! (VIDEO)

Koper

"To je svoboda, uživanje življenja, vse dobro, kar si lahko privoščimo," pravi Tara Zupančič, Iztok Gustinčič pa jo dopolni, da gre predvsem za tradicijo, kakovost in obloženo mizo. O čem govorita in zakaj sta ob njima kozarca malvazije in refoška Vinakoper?

Tara Zupančič in Iztok Gustinčič sta botra refoška in malvazije letnika 2020 Vinakoper. Dveh avtohtonih istrskih sort, ki sta hkrati tudi najbolj priljubljeni in najobsežnejši sorti iz kleti Vinakoper. Dobro ju poznamo, radi ju imamo – a kako dobro poznamo njuna botra, torej skrbnika, ki jima neglede na vse vedno stojita ob strani? V Vinakoper so se odločili, da ju s serijo kratkih in zabavnih videov približajo javnosti.

Gorenjka, ki je s svojo vlogo botre refoška Vinakoper vstopila v eleganco in spoznala čudovito kulturo pitja vina. Ter Primorec, ki si je kot boter malvazije zadal poslanstvo zagotavljanja prepoznavnosti te razigrane, lahkotne istrske sorte. Da jo obožuje, je očitno tudi iz zgodb in trenutkov, ki jih je doživel na festivalih malvazije. Se jih sploh še spomni?

Toliko za ogrevanje. Vas zanima, kakšen prvi vinski randi sta imela botra? Ter zakaj Tara pravi, da ga z nikomer ne bi delila? In kdo diši po pomladnem cvetju? Odgovore dobite na FB Vinakoper in IG Vinakoper.

*Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.