NIKI KRIŽNAR ŽE DRUGI BRON NA SILVESTRSKI TURNEJI: V skupnem seštevku takoj za vodilno, turneja se seli v Slovenijo

Slovenija

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar (251,1 točke), četrta po prvi seriji, se je po dobrem skoku v finalu tudi na drugi tekmi silvestrske turneje v Beljaku zavihtela na zmagovalni oder. Tako kot na sredini tekmi je zasedla tretje mesto. V boju za zlato sovo je še drugič zmagala domačinka Eva Pinkelnig (260,2). Zdaj se turneja seli v Slovenijo.

Izkušena, 34-letna Pinkelnig je pred domačimi navijači prišla še do tretje zmage v sezoni, že po sredini pa je spet oblekla rumeno majico vodilne v svetovnem pokalu. Vodi pa tudi na silvestrski turneji.

✨Nika je s tretjim mestom v Beljaku zablestela tudi danes! Bravo!✨ Zdaj pa vsi na Ljubno FIS Ski Jumping World Cup Women navijati za naše orlice! ???? #sloskiteam #junakizime

Objavil/a Smučarska Zveza Slovenije - SloSki.si dne Četrtek, 29. december 2022

Križnar, ki je po dveh treh mestih v seštevku silvestrske turneje zdaj na drugem mestu za avstrijsko tekmico, je po nastopu obžalovala slabši doskok, a bila vesela nastopa.

"Sem zelo zadovoljna. Zdaj gremo domov in upam, da bom na obeh domačih tekmah pokazala takšne ali še boljše skoke. Bolje je napadati iz ozadja," je po nastopu za TV Slovenija dejala 22-letna Slovenka.

V finalu so nastopile štiri Slovenke. Ema Klinec (243,6 točke) je z devetega mesta po prvi seriji napredovala na končno sedmo, Urša Bogataj (233,9) je bila 11., Nika Prevc (232,6), sedma po polovici tekme, pa je po slabšem finalnem skoku tekmo končala na 12. mestu.

Potem ko so na uvodni tekmi vse slovenske skakalke prišle med najboljših 30, sta na današnji tekmi brez točk za las ostali Maja Vtič na 33. ter Katra Komar na 34. mestu.

Po današnji tekmi se skakalke za vrhunec turneje selijo v Slovenijo, kjer bosta v Ljubnem ob Savinji še drugi dve tekmi v boju za zlato sovo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija