NIJZ PREJEL PRIJAVO NEŽELENEGA UČINKA CEPIVA: Oseba je po cepljenju umrla, ministrstvo za zdravje bo sklicalo komisijo

Slovenija

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so do zdaj prejeli eno prijavo neželenega učinka po cepljenju proti covidu-19 ter eno prijavo smrti, ki časovno sovpada s cepljenjem v enem od domov za starejše. NIJZ je popoldne o tem obvestil ministrstvo za zdravje, ki bo sklicalo komisijo za cepljenje, da primer podrobno prouči, so sporočili.

O ugotovitvah bo ministrstvo za zdravje obvestilo pristojne institucije in javnost, so dodali.

Da je ena oseba po cepljenju umrla, je nedavno zaokrožilo na družbenih omrežjih. Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne je dopoldne na novinarski konferenci dejala, da o tem nimajo informacij, ter pojasnila, da podatke o stranskih učinkih zbira NIJZ, pri čemer pa se "kakršen koli dogodek, ki je pridružen cepljenju, analizira in ugotavlja, ali je bil dejansko povezan s cepljenjem".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ojoj |  05 .01. 2021 ob  21: 20
@vseved, ti si strokovnjak za? Kot je videti Obala1 razmišlja s svojo glavo, za razliko od tebe, žal. Pa lep večer.
vseved |  05 .01. 2021 ob  09: 11
-2
Evo, se je že oglasil največji svetovni strokovnjak za korona virus, cepivo, botaniko, hortikulturo, ribištvo,... OBALA1 !
Obala1 |  04 .01. 2021 ob  19: 17
in če že imamo statistiko koliko jih oboli ali umre zaradi Covida naj odprejo še tretjo kolono koliko jih bo dnevno umiralo zaradi cepiva....pa še en dodatek, Pogovarjata se dve podgani pa prva vpraša Ali se boš cepila? Druga odgovarja Ne še, niso testirali še dovolj veliko število oseb
hribi |  04 .01. 2021 ob  18: 24
16
Ker velja pravilo, da vse z virusom ob smrrii vodijo kot umrle s kovidom bi veljalo vse, ki bodo umrli in so cepljeni voditi kot umrle zaradi cepiva. Pošteno?