KONČNO KONEC ZASTOJEV: V Jagodju dokončali krožišče

Izola

Delavci Cestnega podjetja Koper so zaključili s preobrazbo krožišča v Jagodju iz začasnega v trajno. Medtem pa še vedno ni stekla gradnja krožišča na Industrijski cesti, kjer izolska občina ni imela ustreznega gradbenega dovoljenja.

Promet na državni cesti v Jagodju je odslej urejen s trajnim krožiščem, ki bo zagotavljalo boljšo prevoznost in izboljšalo prometno varnost. Novo krožišče je urejeno v elipsasti obliki, vgrajeni so robniki in ločilni otoki. Zamenjali so tudi vertikalno in horizontalno prometno signalizacijo in preplastili poškodovano vozišče.

Izgradnja novega krožišča je stala 30.000 evrov, izolska občina je prispevala 5 tisočakov za izvedbo pločnikov, dela prometne signalizacije in dela kraka proti Jagodju.

Dela pa še niso stekla na predvidenem krožišču na Industrijski cesti. Zato opozicijski svetniki od župana Igorja Kolenca terjajo odgovore o podrobnosti postopka in odgovornih za nastalo situacijo. Opozicija je v ta nemen tudi predlagala sklic izredne seje občinskega sveta, a bodo svetniki o tem razpravljali na redni seji ta četrtek.

Deli novico:

Elvir |  23 .11. 2015 ob  19: 17
Konačno
A |  23 .11. 2015 ob  13: 17
Popravek...do poletja brez zastojev
IZOLANA |  23 .11. 2015 ob  12: 12
12
To krožišče tudi, če ga ne-bi bilo. Bolj je potrebno tisto pri tunelu ter pri Vetrini, ko sploh ne moremo zavit proti Kortam? Kje si Kolenc, na vinski prireditvi na Dunaju???? MUUUUUUUUU
Koprcan |  23 .11. 2015 ob  11: 42
16
Kaj pa izhod izola? Mislim za prit do barmetala moras spustit duso...katastrofa