NIČ VEČ "ROŽNATE ZA PUNČKE IN MODRE ZA FANTKE": Ločevanje igrač po spolu bo prepovedano z zakonom

Svet

Guverner Kalifornije Gavin Newsom je podpisal zakon o t. i. spolno nevtralnih oddelkih oziroma policah za igrače v velikih trgovinah. To med drugim pomeni, da roza igrače za deklice ne bodo več ločene od modrih igrač za fantke. Zakon bo sicer začel veljati z letom 2024.

Zakon so potrdili demokrati na pobudo zagovornikov pravic homoseksualcev, biseksualcev, transeksualcev in drugih, ki so trdili, da ločevanje igrač po spolu sili otroke, da se podredijo spolnim stereotipom.

Zakon je podprla tudi Zveza potrošnikov Kalifornije, proti pa so bili republikanci in konservativne skupine, za katere je to nov primer vladnega pretiravanja.

Stroge kazni za trgovce, ki zakona ne bodo spoštovali. 

Večje trgovine bodo morale prodajati igrače in izdelke za otroško nego v spolno nevtralnih oddelkih. Še vedno pa bodo lahko prodajali različne igrače za fantke in deklice, le ločene ne bodo smele biti. Kazen za kršitev bo najprej 250 dolarjev, potem pa po 500 dolarjev za vsako nadaljnjo kršitev.

Demokratski zvezni kongresnik Evan Low je pri tem dejal, da morajo prenehati stigmatizirati to, kar je sprejemljivo za določen spol, in pustiti otrokom, da so otroci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  12 .10. 2021 ob  10: 07
Ja, v Davosu so določili v planu do 2030, da bomo imeli 37 različnih spolov...Bolano!