NIČ VEČ KOLON ČEZ NADVOZ NA ŠMARSKI CESTI: Izvoz za Portorož bodo ponovno odprli

Koper

Medtem ko se nekateri strinjajo, da je vsaj med poletno turistično sezono varnejša varianta z zaporo izvoza za Portorož iz smeri Šalare proti centru Kopra, pa nekateri opozarjajo na nastajanje kolon, še posebej ob prometnih konicah. Ravno v preteklih dnevih se je na družbenih omrežjih pojavilo več negodovanj voznikov, da je že čas, da se zapora izvoza z nadvoza na hitro cesto odpravi. Želja se jim bo zelo kmalu tudi uresničila. 

Dars je tudi letos v času turistične sezone zaprl priključek na hitro cesto Koper–Izola iz smeri Šmarske ceste, tik pod nadvozom, in tako onemogočil zavijanje na hitro cesto v smeri za Portorož.

Spremenjen prometni režim je v veljavo stopil v začetku poletne sezone, veljal pa bo do jutri, 15. septembra, so nam pojasnili na koprski občini. Z jutrišnjim dnem se zapora izvoza odpravlja in bo ta odprt čez vso zimo.

Kot razlog za vsakoletno zaporo omenjenega priključka na Mestni občini Koper navajajo prekratko razdaljo med priključkom na hitro cesto (Portorož) in izvozom s hitre ceste (Pula). Zaradi tega je v času poletne sezone in povečanega prometa težko zagotoviti ustrezno prometno varnost in pretočnost, pravijo.

Zapora je sicer po končani poletni sezoni med nekaterimi vozniki povzročala negodovanja, češ da v prometnih konicah ustvarja nepotrebne kolone

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
darko56 |  14 .09. 2020 ob  15: 18
boli njih za krajane. mi lahko dihamo njihove strupene pline, da imajo sosedi uspešno turistično sezono. da ne govorim o tem, da se krajani KS Sečovlje ne moremo zanesti na javni potniški promet. arriva enostavno ne vozi. če so kolone...
porkamalora |  14 .09. 2020 ob  13: 23
13
Ukinite že enkrat vinjeto do Trsta, ali pa nam zagotovite normalno, neprekinjeno lokalno cesto.
Istriano |  14 .09. 2020 ob  12: 55
Jaz bi pa pustil zaprtega, ker mi moramo narediti vse, da bodo hrvaški turisti potovali čimbolj hitro in prijetno čez Slovenijo, za lokalne prebivalce, pa nas en d...k briga. Nam pustijo hrvaški turisti izpušne pline Hrvatom pa evre.
td |  14 .09. 2020 ob  11: 39
11
Več kot pameten ukrep za boljšo varnost, kdor pozna tam okolico, ima več drugih možnosti.