NIČ VEČ HOTEL KOPER, TUKAJ JE NOVA ZGODBA GRAND KOPER: Ciljajo na poslovneže in goste, ki iščejo višji nivo (FOTO)

Koper

Stavba Hotela Koper je ena tistih, ki dopolnjuje bogato zgodovino mesta. Zagotovo ga ni domačina, ki ne bi nad stavbo, kjer je leta kraljeval napis Hotel Koper, opazil novega napisa – Grand Koper. Iz tega majhnega detajla gre sklepati, da je obnova hotela, katere se je lotil znan koprski gostinec Aleš Piščanc, najverjetneje in kljub epidemiji pri koncu. Kot pojasnjuje Piščanc, so čas epidemioloških ukrepov izkoristili za dodatna dela, ki jih sicer niso načrtovali.

"Obnova hotela je v sklepni fazi. Dejansko se je zavlekla za več kot šest mesecev, zaradi covida, smo pa ta čas kvalitetno porabili za dodatna dela, ki niso bila v planu in za kvalitetno pripravo na odprtje. Prenovili smo praktično vse, ker je bila zadnja obnova pred več kot 20 leti. Nova so vsa obrtniška dela in vsa oprema," razlaga Piščanc.

Vrednosti investicije ne razkriva, a kot pravi, je pri obnovah starih stavb zmeraj veliko "presenečenj": "Pomembno je, da se držiš finančnega plana, ker je to podlaga in pogoj za uspešno poslovanje."

Obnova v času epidemiološki razmer je bila svojevrsten izziv. Bila je potrebna dobra koordinacija vseh vpletenih, saj so z dunajskimi projektanti komunicirali na daljavo oziroma preko video povezav, nekaj zapletov pa je bilo tudi z izvajalci del, zaradi okužb oziroma bolezni in karanten.

"Planiramo, da bi s poslovanjem lahko pričeli takoj, ko bodo odpravljeni epidemiološki ukrepi. Upajmo, da čim prej oziroma v mesecu maju ali najkasneje v začetku junija," upa Piščanc. Čeprav še niso pričeli s trženjem, se je začelo povpraševanje za prihajajočo sezono in jesen. Ciljajo predvsem na poslovne goste, najprej iz bližnjih držav, in goste, ki iščejo višji nivo namestitve ter gastronomije in doživetij.

Aleš Piščanc

Hotel bo novem imel štiri zvezdice in novo ime:

"Želeli smo ohraniti ime po mestu, vseeno pa gradimo novo zgodbo in zato je bilo potrebno, da staremu imenu nekaj dodamo, tako da Grand Koper po našem mnenju lepo nakazuje smer, po kateri želimo biti prepoznavni. Torej, po klasični arhitekturi ter višjem nivoju ponudbe."

Piščanc trenutno posluje s picerijo Caprizza, kjer ponujajo osebni prevzem hrane. Vse ostalo bo moralo počakati do umiritve epidemioloških razmer.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pompjer |  09 .04. 2021 ob  08: 26
@ManofSteel prvo sem ti hotel pokazat ogledalo in ti dopovedat kakšna budaletina, vzvišena in arogantna si ker špotaš domačine Ištrijane, zemljo katero vso zgodovino tujci izčrpavajo in še vedno ti (očitno) daje tebi kruh. Samo pole sem prebral še zadnji stavek in mi je bilo vse jasno, da bi bil cel moj šforco zastonj. Eni enostavno ne zastopiste neč od neč
štupido |  08 .04. 2021 ob  18: 21
Manofsteel: prvo ni bilo ničesar,potem je bog ustvaril Popota. E moja SVETOVNA seljačino, ko bi le vidu kako beden si.
Istriano |  08 .04. 2021 ob  12: 36
Višji nivo v Kopru? In kje se bodo kopali? Na semedelski promenadi, kjer se je zlivala fonja v morje?
ManofSteel |  08 .04. 2021 ob  08: 22
-2
@štupido sodeč po tvojemu vzdevku bi rekel, da si čistokrvni ištrijan. Klasična seljančura, ki ne daje na sebe in okolico niti minute svojega bednega časa. Da ni bilo Yuge bi ta del istre bil še vedno ena šuma zaraščena. Zahvali se Popoviču,da živiš v civiliziranem mestu. Wozo
štupido |  07 .04. 2021 ob  23: 36
da ne omenjamo tistih prazgodovinskih ploščic. še prva vgradnja.
štupido |  07 .04. 2021 ob  23: 32
-1
manofsteel samooklicani petičnež. malo več samokritike ti ne bi škodilo. poglej tisto sliko s piščancem, zadaj pod mizo za zajtrk, flek od kave ali čaja iz tistih grand luxe termosov. niti odcejevalnika da bi dali spodaj, kr na tla naj kaplja. in vi bi vsi karisali duplo. smešni ste.


Bayliner |  07 .04. 2021 ob  21: 39
Čestitke za pogum in izvedbo del. Veliko uspehov pri nadaljnjem delu! Nevoščljivci in primitivci niso vredni komentarja ...
ManofSteel |  07 .04. 2021 ob  18: 22
-5
Ne neke agencije ala Laguna, Špik ipd., ki vam določajo ceno apartmaja jQuery1123023920819428769713_1617812302796? Kdaj se boste začeli cenit in posledično tudi malo več vložili v svoje ponudbe...duplo bi kasirali ! Kaj vas moremo mi učit kako se dela ??? Pol se ti niti ne zahvalijo...samo da ni foušije vse drugo sprejmem !
ManofSteel |  07 .04. 2021 ob  18: 20
-1
bravo ! treba je poskrbet za petičneže pa ne bomo imeli kamp štale na naši obali. nujno potrebujemo visok nivo turizma ! saj tudi sam delam na tem nivoju...še kako leto pa bo samo za $€. čestitke še enkrat
Silvana63 |  07 .04. 2021 ob  14: 43
Zelo lepo. Pohvalno. Srečno vnaprej, čeprav glede na to, da ste pridni, sposobni in podjetni mislim da ne bo težav.
kokodek |  07 .04. 2021 ob  13: 31
19
zame je to še vedno Hotel Triglav...vseeno pohvale za obnovo in srečno!!!!!!
alfa |  07 .04. 2021 ob  10: 52
ma kr neki,res..kakšen grand... ja seveda vse je grand...a bolj butastega imena ni našel
1