NI VSE Z BONI ČRNO: "Deset negativnih dogodkov ne more zasenčiti tisoče lepih zgodb"

Piran

V zadnjih dneh se je na družbenih omrežjih razvila burna debata o turističnih bonih in ljudeh, ki jih koristijo, predvsem se je oglasilo veliko nezadovoljnih turističnih delavcev, ki so razočarani in naveličani dela z gosti, ki "imajo kulturo na nuli". A se je pod objavo enega izmed naših člankov na to temo, oglasil nekdo, ki je predstavil drugo plat vavčerjev, tisto pozitivno.

"Ljudje, ki se ne znajo obnašati, obstajajo z vavčerji ali brez njih in taki so na srečo v manjšini," je zapisal turistični delavec, ki je prepričan, da turistični boni vendarle niso samo slabi.

"Večina ljudi, ki sem jih spoznal, ki so prišli na morje z vavčerji so preprosti in skromni ljudje, ki si v normalnih pogojih ne privoščijo hotelskega oddiha, saj je za mnoge od njih to predrago. Velika večina jih je zelo prijaznih in že z najmanjšo lepo gesto jim narišeš nasmeh na lice," je svoje izkušnje delil Pirančan.

V PLANETU KOPER JE TO POLETJE VROČE KOT ŠE NIKOLI: Kmalu bodo vrata odprli novi najemniki

V Planetu Koper, kjer vedno stremijo k posodabljanju, so pred glavno turistično sezono zaključili s prenovo, ki je v nakupovalno središče prinesla svežino in novosti. V prvi fazi prenove, ki se je pričela lanskega decembra, so na mestu nekdanje diskoteke in bowlinga uredili restavracijo, v drugi fazi, ki se je zaključila nedolgo nazaj, pa so prenovili zunanjost in notranjost nakupovalnega centra.

V spominu mu bodo ostale predvsem tri starejše, preproste podeželske gospe, ki so bile najverjetneje prvič na morju na "tak bolj fin način". "Za njih sem se še pikico bolj potrudil, saj sem želel, da jim ta izkušnja ostane v najlepšem možnem spominu," je priznal turistični delavec in nadaljeval: "Ljudje, ki jih srečujem so srčni, pozitivni, zgovorni in imajo tisoč vprašanj, za katera imam tisoč odgovorov."

"Tako, da ni vse tako negativno, kot se skuša prikazati, in deset negativnih dogodkov ne more zasenčiti tisoče lepih zgodb. Recimo, da je ta sezona drugačna in bodimo hvaležni, da sezona to leto sploh je," je še zaključil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  25 .07. 2020 ob  18: 34
10
Večina ljudi, ki so prišli na morje z vavčarji, tukaj pa še niso bili, je zelo skromnih in vljudnih, ker ne poznajo pravil igre. Pravi gostinci se za njih še posebej potrudijo. Množica nekulturnih in arogantnih je pa itak tudi brez bonov taka vsako leto.
Koper |  24 .07. 2020 ob  23: 03
10
In da,.....je ta peščica dobrih in skromnih ljudi neopazna v množici nekulturnih ,arogantnih ,razgrajaških ljudi.

Dobro reklamo nam ti boni sigurno niso naredili.
hribi |  24 .07. 2020 ob  18: 08
19
Po včerajšnjem dnevu ko so mi izbrisali post, ki ni bil nesramen do ciganov bi danes napisal le, da 10 slabih zgodb odnese 1000 gostov naslednje leto.
anton |  24 .07. 2020 ob  17: 48
16
Ljudje, ki se ne znajo obnašati, obstajajo z vavčerji ali brez njih in taki so na srečo v manjšini," je zapisal turistični delavec, ki je prepričan, da turistični boni vendarle niso samo slabi. Večina ljudi, ki sem jih spoznal, ki so prišli na morje z vavčerji so preprosti in skromni ljudje, ki si v normalnih pogojih ne privoščijo hotelskega oddiha, saj je za mnoge od njih to predrago. Velika večina jih je zelo prijaznih in že z najmanjšo lepo gesto jim narišeš nasmeh na lice." - lepo napisano, se strinjam z vsem navedenim, marsikdo si je lahko z vavčerji privoščil dopust, ki si ga brez njih ne bi mogel, osebno ga/jih poznam in morem povedati, da z njegovim/njihovim obnašanjem ni nič narobe ...
vseved |  24 .07. 2020 ob  17: 05
21
Končno se je oglasil nekdo ki dala z veseljem in predanostjo , ne pa kot tisti večni nergaći in delomrzneži ki še vedno hodijo samo v službo.