NI ŠE KONEC! Opozorilo za naslednje ure in še ves jutrišnji dan, napovedano tudi visoko plimovanje morja (VIDEO)

Kronika

V slovenski Istri se je okrog poldneva razbesnelo neurje. Po podatkih agencije za okolje (Arso) je na merilnem mestu Koper danes do 15.30 padlo 173 milimetrov dežja. Padavine so napovedane tudi v naslednjih urah in jutri, zato regijski štab civilne zaščite opozarja občane, naj se ne zadržujejo blizu rek in hudournikov, ker lahko močno narastejo.

Zgolj danes izmerjena količina padavin v Kopru glede na razpoložljive podatke Arsa na spletu bistveno presega dolgoletno mesečno povprečje padavin avgusta na Obali. Na merilnem mestu Letališče Portorož je namreč običajno avgusta padlo med slabih 50 in dobrih 100 milimetri dežja.

Neurje se je prvič razbesnelo okrog poldneva, po kratkem premoru se je spet okrepilo po 14. uri. Spremljali so ga udari strel in močan veter. Padavine so napovedane tudi v naslednjih urah in še ves jutrišnji dan, opozarja štab civilne zaščite za Obalno regijo.

Tudi na Markovcu je z eno besedo: Katastrofa! ???????? Video: Nataša Ljubičić

Posted by Regional on Monday, August 28, 2023

Kot so še sporočili iz štaba, je trenutno največ težav v dolini Dragonje in v Seči, poplavljene pa so tudi številne ceste in ulice ob morju. V Padni je po podatkih civilne zaščite odkrilo najmanj osem streh stanovanjskih hiš, škoda je nastala tudi v sosednji vasi Sv. Peter.

V koprski občini je silovit veter poškodoval streho na Osnovni šoli Šmarje in pokrito tribuno na stadionu Bonifika. Nekaj časa sta bili pod vodo Pristaniška ulica in Severna obvoznica, poplavljen je bil tudi Prešernov trg, kjer je voda zalila nekaj tamkajšnjih lokalov. Številni avtomobili so ostali ujeti na poplavljenem parkirišču za koprsko tržnico.

V Izoli je polovica ceste popolnoma pod vodo????????????Video: Jure.O.

Posted by Regional on Monday, August 28, 2023

V Izoli poročajo o poplavljenem Velikem trgu in Skladiščni ulici, močno deževje je poplavilo tudi druge nižje ležeče dele mesta.

Uprava RS za zaščito in reševanje prejema povečano število klicev na številko 112. Na terenu so poklicni gasilci Gasilske brigade Koper in člani prostovoljnih gasilskih društev, ki odpravljajo posledice današnjih poplav. Zvečer je napovedano tudi visoko plimovanje morja. V obalnem štabu civilne zaščite zato občane prosijo, da ravnajo samozaščitno in da se primerno zavarujejo pred poplavami in močnimi nalivi.

Arso opozarja, da v naslednjih urah pričakujejo pomik nevihtne linije proti osrednji Sloveniji. Ker je ozračje v vzhodnih krajih še pregreto, v Posavju je ponekod 30 stopinj, zvečer tudi tam pričakujejo krajevna neurja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija