"NI NAM V INTERESU SKRIVANJE RADARJEV": Koprska policija razkrila, zakaj ga je postavila v predor Markovec

Koper

Pred časom je na Obali veliko prahu dvignil radar, ki ga je policija postavila v predor Markovec v smeri iz Izole proti Kopru, o čemer smo že poročali. Na Policijsko upravo (PU) Koper smo naslovili več vprašanj v zvezi z omenjenim radarjem, med drugim to, ali gre za stacionarni merilnik hitrosti in, ali se obeta postavitev podobnega radarja tudi v nasprotni smeri predora.

Predstavnica PU Koper Anita Leskovec nam je odgovorila, da gre za stacionarni radar policije, katerega lokacija se bo zagotovo še spreminjala, ne more pa napovedati, kam ga bodo premestili. Kot je zapisala, policija namreč "opravlja meritve na vseh lokacijah, kjer ugotavlja, da so velike hitrosti in s kršitvami povezana tudi varnost prometa." Prav iz tega razloga so se odločili za namestitev radarja v predoru Markovec, je dodala. "Omeniti je potrebno voznika, ki je pri zadnjem merjenju skozi predor peljal 199 km/h. Zoper voznika oz. voznico bo napisan plačilni nalog v višini 1200 evrov in devet kazenskih točk."

Kot je izpostavila Anita Leskovec, policistom ni v interesu 'skrivanje' radarjev, saj od izrečenih glob dejansko nimajo nobene osebne koristi, kot marsikdo zmotno misli. "Veliko bolj nam je pomemben preventivni učinek radarjev, saj vozniki na lokacijah, za katere se razve, da je tam postavljen radar, vozijo počasneje," je še dodala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
spet jz |  21 .11. 2018 ob  14: 48
-1
voziš toliko hitro kot imaš denarja.
Eho |  21 .11. 2018 ob  12: 14
@Justino | 21 .11. 2018 ob 09: 11

Mislim, da je ravno nasprotno. Si videl kdaj posledico prometne nesreče, ali pa posledice prometnih nesreč, naprimer zaradi hitrosti. Mislim, da bi imel namesto pištole za pasom kar merilec hitrosti.

Justino |  21 .11. 2018 ob  09: 11
Seveda policistom to ni glih lagodno,ampak morajo po navodilih politike polnit proračun !
Benji |  21 .11. 2018 ob  08: 42
Ne zapomnimo si zakonskih prepovedi, niti prometnih znakov, niti radijskih opozoril......le udarec po denarnici nam nekaj časa ostane v spominu. Razen žrtvam prometnih nezgod, tem ostanejo spominu za vse življenje.
won |  21 .11. 2018 ob  08: 23
"Denar od kazni za prekoračene hitrosti bi moral biti uporabljen zgolj za nakupe novih in novih radarjev, ter na vsak kilometer ceste postavit škatle za umeščanje radarjev. "

če bi to držalo bi kmalu zmanjkalo cest za postavitev radarjev.
piranmar |  21 .11. 2018 ob  07: 42
Mislim, haloo. Kaj vam ni jasno. Vsa čast policistom, da postavljajo radarje,žal premalokrat. Potrebno bi bilo radarje postavljat večkrat, ker imamo preveč drznih voznikov, ki si preveč upajo.Prehitro skozi prredor, pa še non stop vožnja po prehitevalnem pasu....!
Resnica |  21 .11. 2018 ob  00: 13
Vsak avto bi moral bit omejen na zakonodajo drzave v kateri je prijavljen.Tako da zaradi statusa vozi ferrari ampak omejevalci ne dovolijo bec kot je dovoljena najvisja hitrost v drzavi.Ce kar koli tikas 10 let zapora itd.....
Eho |  20 .11. 2018 ob  22: 39
-4
Denar od kazni za prekoračene hitrosti bi moral biti uporabljen zgolj za nakupe novih in novih radarjev, ter na vsak kilometer ceste postavit škatle za umeščanje radarjev. Tako preprosto je to. Tak ukrep bi rešil na desetine človeških življenj letno. Vsi, ki ne dopuščajo tovrstne možnosti si nabirajo zelo slabo karmo.
Hiter |  20 .11. 2018 ob  22: 36
Je ze v redu da je tako ,ker pred tem je blo gorje materi....se prau vidi ,da so ljudje seznanjani s tem in se striktno drzijo stotkke problem nastane edino ko se razporejajo v vozni pas pa vsi vozijo z enako hitrostjo in ,da nebi kdo stopu s plina ampakmora dotat plin i. Je hitro prehitro....
@jurij |  20 .11. 2018 ob  22: 11
In že prav, da vsak sprejme svojo odgovornost, ampak žrtvi prometne nesreče, za katero ni bila sama odgovorna (ali njenim svojcem), to bolj malo pomaga.
Zato je preventiva boljša od kurative, še posebej na cetsah, ker so neusmiljene in v njih mimogrede utrpi nepopravljivo škodo nedolžna oseba.
@jurij |  20 .11. 2018 ob  22: 08
Ali ni bolje, da so ljudje obveščeni, da je nekje radar in zato avtomatsko počasneje vozijo (v strahu pred kaznijo), namesto da divjajo in povzročijo še kakšno nesrečo?
jurij |  20 .11. 2018 ob  20: 28
ne vem zakaj je treba policiji razlagat kam postavlja radarje ? Naloga policije je da, kaznuje prekrškarje, ne pa da jim daje potuho.
Vsak naj odgovarja za svoje početje.
Treba je tudi razmislit o kaznovanju radijskih postaj z 10.000€ , ker sporočajo lokacije radarjev.
1