NEZNANCA, KI UPRIZARJATA PROMETNE NESREČE, ŠE NISTA ODNEHALA: Na Ajdovskem našla novo žrtev

Kronika

V tem tednu smo že poročali o neznancih, ki sta na Ajdovskem in Goriškem voznike poskušala prepričati, da so krivi za prometno nesrečo, in od njih izsiliti odškodnino. Neznanca s početjem še vedno nista prenehala, s Policijske uprave Nova Gorica namreč poročajo o še enem primeru goljufije, ki se je zgodil včeraj.

Tokrat sta nepridiprava poskušala pretentati voznika, ki se je peljal iz Nove Gorice proti Ajdovščini. Med vožnjo ga je v naselju Črniče prehitel neznani voznik osebnega avtomobila znamke Fiat, svetlo modre kovinske barve z italijansko registracijo, kmalu zatem pa se je ustavil pri objektu nekdanje pošte. Voznik je nič hudega sluteč obvozil njegovo vozilo po levi strani, ko se je zaslišal pok. Neznani voznik se je nato zapeljal za njim in ga poskušal prepričati, da je kriv za nesrečo in da zanjo zahteva odškodnino. Domnevni povzročitelj mu je po prigovarjanju izročil manjšo vsoto denarja, so sporočili s PU Nova Gorica.

O podobnih goljufijah smo ta teden že poročali, tudi v preteklih primerih so neznanci zahtevali odškodnino za nesrečo, prav tako pa so iz osebnih avtomobilov odtujili gotovino in vrednejše predmete.

PU Nova Gorica vsem, ki so bili žrtev podobne goljufije, ponovno svetuje, da se zglasijo na Policijski postaji Nova Gorica (Sedejeva ulica 11, telefon (05) 303 44 00, e-naslov: pp_nova_gorica@policija.si) ali na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. Prav tako ob tem policisti svetujemo, da občani v primeru, ko storilci od njih skušajo pridobiti denar na zgoraj opisan goljufiv način zaradi domnevne povzročene materialne škode oz. domnevne prometne nesreče, denarja ne izročajo neznancem oz. o tem nemudoma obvestijo Policijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  02 .07. 2021 ob  16: 10
kaj res ne moreta ustaviti kakšnega junaka, ki bi tema čnjuhastima špagetarjema naredil, kar jim gre.