NEW YORK IŠČE DIREKTORJA LOVCEV NA PODGANE: Imeti morate "frajerski odnos", plača vas bo zagotovo prepričala

Svet

Mesto New York, ki se po pandemiji covida-19 sooča z navalom podgan, ustanavlja položaj direktorja za zmanjšanje populacije glodavcev, kar pomeni predvsem podgan. Kandidati morajo imeti izkušnje z urbanističnim načrtovanjem, upravljanjem projektov in vladnimi dejavnostmi.

K temu so dodali še smisel za humor, napadalnost, iznajdljivost in "frajerski odnos do zadev". "Čeprav imajo zelo uspešno strategijo odnosa z javnostmi in simpatično prisotnost v družbenih medijih, pa podgane niso naše prijateljice, ampak sovražnice, ki jih je potrebno iztrebiti," sporoča mesto New York.

Humorju navkljub pa je zadeva resna, saj Newyorčani opažajo, da so se podgane zelo razširile, in se sprašujejo, ali nameravajo mestne oblasti glede tega kaj ukreniti. Zdaj so dobili odgovor. Da je položaj pomemben, priča tudi ponujena plača, ki znaša med 120.000 in 170.000 dolarji letno.

Župan mesta Eric Adams je sicer že novembra podpisal zakon, poimenovan načrt ukrepanja proti podganam, ki med drugim predvideva zmanjšanje količine odpadkov na mestnih ulicah.

V New Yorku odpadke na dan odvoza odlagajo kar na ulice in podgane imajo takrat pojedine. Ker z različnih ulic smeti odvažajo na različne dneve, se podgane le selijo od pojedine do pojedine, vmes pa se veselo razmnožujejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  02 .12. 2022 ob  13: 32
2.040€? Zracunaj se enkrat!
JKDWingChun |  02 .12. 2022 ob  11: 38
Ma niti ne. 2.040 € place na mesec za ameriko je dosti premalo. Tolko so in še več plačani posamezniki pri nas v obubožani Sloveniji