NEVZDRŽNE RAZMERE ZA OTROKA S POSEBNIMI POTREBAMI: Med hišno preiskavo našli droge in več uporabljenih igel

Kronika

Policisti so med hišno preiskavo pri 47-letni Celjanki, pri kateri so zasegli manjšo količino prepovedanih drog, naleteli na nevzdržne razmere, v katerih je bival otrok s posebnimi potrebami. O tem so obvestili Center za socialno delo (CSD) Celje, ki je otroka začasno odvzel in namestil v varno okolje. CSD sicer primer že dlje časa obravnava.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, so policisti v minulih dneh zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami opravili hišno preiskavo pri 47-letni Celjanki.

Pri tem so našli in zasegli manjšo količino prepovedanih drog, v stanovanju pa so našli tudi več uporabljenih igel za vbrizgavanje prepovedanih drog, ki so bile na dosegu otroka in bi se ta lahko z njimi poškodoval.

"Osumljena in otrok sta živela v neprimernem, neogrevanem, zanemarjenem prostoru, neprimernem za bivanje otroka s posebnimi potrebami. Zaradi nevzdržnih življenjskih razmer, v katerih je bival otrok, smo obvestili Center za socialno delo Celje. Predstavniki omenjenega centra so otroka začasno odvzeli in namestili v varno okolje," so ob tem zapisali na Policijski upravi Celje.

Policisti bodo osumljeno 47-letnico kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Fotografije so simbolične.

Na CSD Celje so danes povedali, da so s primerom seznanjeni, da ga že nekaj časa obravnavajo in da so stekli tudi že nekateri postopki. Drugih podrobnosti pa zaradi varstva podatkov ne morejo razkriti, je povedala pomočnica direktorice celjskega CSD Nataša Omladič Ograjenšek. Poudarila je, da je otrok trenutno "zaščiten v varnem okolju".

V zvezi s hišno preiskavo pa so s Policijske uprave Celje sporočili še, da so pri tem v stanovanju našli tudi pasjega mladička, ki ni imel ustreznih listin in ni bil primerno negovan, zaradi česar so pristojni iz Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin psa začasno odvzeli in ga namestili v karanteno. V zvezi s tem bodo policisti zoper osumljeno uvedli tudi prekrškovni postopek zaradi kršitev določil zakona o zaščiti živali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija