NEVERJETNA ZGODBA IZ ISTRE: Na tleh našla kuverto s 7000 evri in preko Facebooka iskala lastnika

Istra

V četrtek popoldne se je na družbenih omrežjih razširila objava Jasne Vrhovac, ki je v Rijeki našla na ulici na tleh kuverto, v kateri je bilo 7000 evrov in 200 kun. Na Facebooku je napisala, da išče lastnika. Verjeti ali ne, lastnik se je našel. Ne le, da ji je ponudil 1000 evrov nagrade, za vsem skupaj stoji žalostna zgodba. Na kuverti je pisalo 'tata'.

Kot je povedala najditeljica kuverte, se je skoraj onesvestila, ko je videla vsoto. Poleg denarja je bil v kuverti še listek z nekakšnim izračunom, spisan na roke, zato je bila prepričana, da bo lastnik denarja natančno vedel, kaj je pisalo v kuverti, ki jo je izgubil, kaj na papirju in koliko denarja je v njej. In res se je že v petek javil lastnik kuverte.

Na kuverti je pisalo 'tata'. Na listku v kuverti so bila napisana imena ljudi, ki jim je potrebno vrniti denar. Sin je preko prijatelja iz Nemčije poslal očetu denar, da bi poplačal dolgove in račune banki, ker imajo domačo hišo pod hipoteko.

Gospod je želel najditeljici izročiti 1000 evrov v zahvalo, a jih je zavrnila, saj gospod odplačuje kredit, ki so ga starši najeli, da so sinu pomagali odpreti podjetje. Posel pa je na žalost propadel. Sin je odšel v tujino, da bi zaslužil denar za odplačilo dolgov.

Gospod živi na Krku, kjer je v hiši uredil apartma, ki ga oddaja v najem in trenutno s tem tudi preživlja sebe, soprogo in hčer študentko. Najditeljici je ponudil dva tedna brezplačnega dopusta v apartmaju. To ponudbo je sprejela. Ker pozna dve družini z otroki, ki si ne morejo privoščiti morja, bo vsaka od njih prihodnje poletje en teden preživela v omenjenem apartmaju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  24 .08. 2019 ob  11: 46
Res lepo od najditeljice. Zelo žalostno od novinarja, ki je to zapisal pa je, da ne ve, da je Reka (po slovensko ima namreč mesto to ime in ne Rijeka) na Kvarneru in ne v Istri. Če napišeš, da je Reka v Istri je za nas pristne Istrane isto kot , da si napišeš na čelo, da si mona.
vseved |  23 .08. 2019 ob  19: 13
-11
MOJ NONO JE BIL PAPEŽ!