Nevarnost odpravljena, sramota pa ostaja

Koper

Nekdanji maloobmejni prehod Socerb je še vedno lahko Sloveniji v sramoto. Tam namreč razpada objekt, kjer so se nekoč nahajali cariniki, so pa pristojni vsaj odmaknili nadstrešek, ki je ležal ob cesti in predstavljal veliko nevarnost za mimoidoče.

Izgled nekdanjega mejnega prehoda novembra

"Mejni prehod Socerb leži v Mestni občini Koper. Namenjen je prodaji. Skozi njega poteka občinska cesta. Zato je bila občina Koper večkrat pozvana, da se opredeli do rušenja nadstrešnic na "mejnih prehodih", skozi katere potekajo občinske ceste. Odgovora nismo prejeli, zato nadstrešnic nismo rušili," so na ministrstvu za javno upravo v novembru pojasnjevali, ko smo razkrili klavrno stanje nekdanjega prehoda. Predvsem pa so se zavezali, da bo ministrstvo v vsakem primeru takoj ukrepalo in odstranilo nadstrešnico in zavarovalo objekt pred zimo. 

Tako izgleda nekdanji mejni prehod danes

Nadstrešnica je bila v vmesnem času res odstranjena, objekt pa ni bil urejen, streha je še vedno zelo nevarna, ker z nje odpadajo strešniki, stene so načete, vprašanje je, kako trdna je sploh še omenjena stavba, ki jo ministrstvo namerava prodati. 

Težave so imeli tudi na italijanski strani

Na naš prispevek se je med drugim odzval tudi Aljoša Novak, nekdanji svetnik Občine Dolina. Kot je zapisal, je bil nov asfalt postavljen na italijanski strani le slabo leto in pol nazaj, in sicer s sredstvi Pokrajine Trst, ki je po njegovih besedah dodelila denar za rušenje bivših obmejnih objektov. "Potrebno je vsakodnevno iskanje sredstev, kontrola nad razpoložljivim denarjem ter iskanje najboljših kompromisov, da se lahko nudi občanom/državljanom maksimalno, kar se da in kar si zaslužimo. Socerb je živi dokaz sramote," je zapisal in izpostavil, da so bila potrebna večletna prizadevanja, da so uredili stanje na italijanski strani nekdanjega mejnega prehoda.

Deli novico:

john marijon |  20 .02. 2015 ob  16: 40
Bomo mi to porihtali z bencinom tik tak prvič ko gremo mimo.. Niso sposobni niti porušit, kaj šele zgradit
socerb |  19 .02. 2015 ob  18: 29
naša krajevna skupnost pa spi....in sanja sladke sanje....
pancetko |  19 .02. 2015 ob  11: 52
tip se lahko vrne nazaj v čas, samo z vrtenjem jezika.
IKE |  19 .02. 2015 ob  08: 35
-4
Ankarančanka, ma tvoje življenje mora bit zelo zagrenjeno, verjetno imaš polno problemov, ki jih ne znaš rešit. Probaj pri kakšnem psihologu, če si sama nesposobna rešit svoje težave.
ankarančanka |  19 .02. 2015 ob  07: 25
res še čaka veliko dela prvega koprskega nesposobnega smetarja, seveda tudi neuspešnega kandidata na občinskih volitvah, ter jasno razrešenega kot vodje Luke zaradi nesposobnosti