NEVARNO TRČENJE LOKOMOTIV POD KOPRSKO VASJO: Poškodovan vagon s 56 tonami bencina (FOTO)

Kronika

V soboto popoldne je na železniški progi pod vasjo Bezovica v koprski občini prišlo do železniške nesreče. V pokvarjeno lokomotivo s kompozicijo vagonov, ki so proti Ljubljani vozili bencin, je trčila servisna lokomotiva, ki je iz smeri Kozine prišla na pomoč. Razlog za trčenje je bila najverjetneje prevelika hitrost, je poročala Televizija Koper.

Okvarjena lokomotiva je po trku iztirila, ob tem pa se je poškodovalo podvozje na enem vagonu cisterni v kompoziciji, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. V cisterni je bilo 56 ton bencina, ki pa se k sreči ni razlil.

Nekaj pred 14. uro je pod Kraškim robom, le dobrih 300 metrov od izvira reke Rižane, prišlo do železniške nesreče. Po...

Objavil/a TV Koper Capodistria dne Sobota, 10. september 2022

Nekaj minut pred 16. uro so iz centra vodenja prometa Slovenskih železnic poklicali Regijski center za obveščanje Koper in sporočili, da bi potrebovali pomoč gasilcev pri izvajanju požarne straže na mestu nesreče. Na intervencijo so izvozili koprski poklicni gasilci in PGD Pobegi-Čežarji, ki so nudili tehnično podporo, razsvetljevali kraj dogodka, izvajali monitoring plinov in požarno stražo. V nočnem času so se jim pridružili še gasilci iz PGD Babiči.

Nočno posredovanje iztirjenje vlaka ???? v Bezovici

Objavil/a PGD Babiči dne Sobota, 10. september 2022

Bencin so prečrpali strokovnjaki Petrola, še piše uprava.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  12 .09. 2022 ob  09: 12
Že velikokrat je bilo povedano in opozorjeno, da poteka železniška proga do Kopra tudi po vodnovarstvenem področju, zato, je potrebno zelo paziti, da se ne zgodi razlitje in okoljska nesreča. V takšnem primeru, bi bila še posebej prizadeta in izpostavljena Obala, kar se je že tako in tako pokazalo ob letošnji suši. Mi pa se že desetletja samo pogovarjamo, prelagamo odgovornost drug na drugega, sestankujemo in sestankujemo pa še naprej in naprej...