NEVARNA VOŽNJA POD VPLIVOM: Ankarančan vozil pijan, pri Italijanu v vozilu našli več igel

Kronika

Včeraj ob 21.25 so policisti na Starodu ob izstopu iz države ustavili 39-letnega državljana Italije, voznika kombiniranega vozila. Pri pregledu vozila so našli več igel. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ali je pod vplivom psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki pa ga je odločno odklonil, zato so ga pridržali do privedbe na sodišče. Ob 22.24 pa so koprski policisti prejeli informacijo, da od Strunjana proti Kopru zelo nevarno vozi voznik osebnega avtomobila.

Fotografiji sta simbolični. 

Prijavitelj je povedal, da je voznik pred njim vozil po sredini ceste, vijugal, ga hotel zriniti s ceste, prehiteval je v ovinku ... Policisti so ustavili 26-letnega Ankarančana, ki je napihal 0,84 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 127 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in en rop. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v petih primerih.

Popoldan so 14-letniku v Izoli zasegli moped Piaggio ZIP 25, ker je vozilo predelano, da razvije večjo hitrost, kot je dovoljena - 60 km/h. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20. uri je v Ilirski Bistrici padel 87-letnik z mopedom, ker je zapeljal na robnik. Oskrbljen je bil v zdravstvenem domu, sledi mu plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija