NEVARNA TURISTIČNA DESTINACIJA: Sezona lova na Debelem rtiču

Ankaran

Sprehajanje po turističnih destinacijah slovenske obale je očitno lahko tudi izjemno nevarno. Zato pazljivo, če se odpravljate na območje Debelega rtiča. Tam namreč poteka lov. Tisti, ki se želite v naravi sprostiti in nasrkati svežega morskega zraka, raje izberite kakšno drugo destinacijo; občinska uprava namreč obiskovalce Debelega rtiča poziva, da se ne sprehajajo izven označenega območja in da majo pse na povodcih. 

Na območju Debelega rtiča poteka od 1. maja lov. Kot piše na spletni strani Občine Ankaran, bodo "lovci tudi letos opravljali naloge trajnostnega gospodarjenja z divjadjo na podlagi Zakona o divjadi in lovstvu". Občinska uprava opozarja, da "bodite posebej ob zgodnjih jutranjih urah pozorni na opozorilni znak". Ta pravi, da vstopamo na priljubljeno turistično destinacijo Debelega rtiča "na lastno odgovornost", saj gre tam za "izvajanje lova".

Po pojasnila o združljivosti razvoja turizma in hkratnem izvajanju lova v tako priljubljenem turističnem kraju ter razlogih za lov takšnih razsežnosti smo se obrnili tudi v kabinet župana Gregorja Strmčnika. Na odgovore še čakamo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  05 .05. 2023 ob  14: 44
Za neki formiranje novinarje ki misijo da sledenjem Google dobijo vse informacije: na območju Ankarana in Škofij se je pojavilo izredno.veliko divjadi, poleg srn,, tudi merjasci. Verjetno bi bilo malce čudno, da na plaži srečaš divjega prašiča.
manemebasat |  05 .05. 2023 ob  14: 27
-1
Na lastno odgovornost? Hahaha