NEVARNA REKORDERJA NA NAŠIH CESTAH: Eden opit divjal po avtocesti, drugi vozil 100 km/h mimo blokov

Kronika

Prometni policisti in občinski redarji so imeli v minulih dneh kar nekaj dela s prehitrimi vozniki. Na štajerski avtocesti so v merilne naprave ujeli 58-letnega Slovenca, ki se je mimo Celja peljal s hitrostjo 196 kilometrov na uro, v Mirni pa so redarji ustavili voznika, ki je skozi središče kraja, mimo blokov, peljal s kar 102 kilometri na uro.

Omenjenega 58-letnika so celjski policisti pri prekoračitvi hitrosti na avtocesti mimo Celja v četrtek zvečer ujeli kar dvakrat. Najprej mu je stacionarni merilnik hitrosti Polskava, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, nameril 196 kilometrov na uro, nato pa ga je zaznal še stacionarni merilnik hitrosti Slatina. Ta mu je na odseku, kjer je hitrost omejena na 100 kilometrov na uro, nameril 186 kilometrov na uro.

V postopku so policisti ugotovili, da je voznik vozil opit, saj mu je alkotest pokazal 0,56 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo ter izrekli 2500 evrov kazni in 30 kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Celje.

V Mirni so občinski redarji rekorderja ujeli v preventivni akciji, ki so jo izvedli na pobudo občanov. Hitrost so v preteklih dneh merili na državni cesti v središču Mirne, ob stanovanjskih blokih. V dveh dneh so zaznali 24 hujših kršitev. Rekorder je bil voznik, ki je podnevi skozi Mirno peljal s hitrostjo 102 kilometra na uro. Preventivno akcijo merjenja hitrosti bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh, so sporočili z občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija