NEVARNA KOMBINACIJA: Bil je opit, njegova povprečna hitrost pa kar 200 kilometrov na uro!

Kronika

Policisti so v petek na podravski avtocesti med Slivnico in Hajdino ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Maribora, ki je vozil opit in s povprečno hitrostjo 200 kilometrov na uro. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo ter mu odvzeli vozniško dovoljenje, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Omenjenega voznika so policisti ustavili, medtem ko so opravljali nadzor cestnega prometa s civilnim policijskim vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida 2000. Preizkus z indikatorjem alkohola je pokazal 0,77 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti ob tem znova opozarjajo, da je vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. "Zaradi alkohola se zmanjšujejo voznikove sposobnosti varnega sodelovanja v prometu, predvidevanja in presoje ter ustreznega ravnanja," so izpostavili na mariborski policijski upravi.

Hitrost in vožnja pod vplivom alkohola sta najpogostejša vzroka prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato policisti pozivajo voznike, naj vozijo strpno in previdno, naj hitrost vožnje prilagodijo stanju cest in razmeram v cestnem prometu ter naj spoštujejo cestno prometne predpise.

V sobotnem poostrenem nadzoru prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov so policisti z indikatorji alkohola preizkusili 284 voznikov. Pri 11 voznikih, ki so vozili pod vplivom alkohola, je bila vrednost alkohola v izdihanem zraku nižja od 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, pri dveh pa je bila nad to vrednostjo. Enega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, so policisti pridržali, enemu pa odredili strokovni pregled.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija