NEVARNA IN SKRAJNO NESRAMNA POTEZA TOVORNJAKARJA: Stopil po gasu, ko ga je želela prehiteti, zaletela se je v drevo

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 169 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 21 nezakonitih prehodov državne meje.

Fotografija je simbolična. 

Včeraj ob 14.15 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči pri Famljah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je na relaciji Dolnje Ležeče–Famlje 49-letna voznica prehitevala tovorno vozilo, ki ga je voznik v tem trenutku pospešil, nasproti pa je pripeljal osebni avtomobil. Da se je voznica izognila trčenju, je zavila desno in zapeljala s ceste, kjer je trčila v drevo. Pri trčenju se je lažje poškodovala. Policisti še zbirajo informacije o dogajanju.

Ob 18.30 je 25-letni voznik osebnega avtomobila, državljan BiH, ki začasno prebiva v Sloveniji, zaradi sunkovitega speljevanja v Kopru pri osnovni šoli izgubil oblast nad vozilom, trčil v robnik, nakar ga je odbilo čez kolesarko stezo in pločnik, kjer je trčil v betonski zid. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 1.08 mg/l. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Na Šmarski v Kopru so ob 23. uri ustavili 26-letnega voznika, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven. Odrejen je bil strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog po prejemu rezultata.

Ob 23.10 so v Seči zasegli osebni avtomobil 49-letnemu vozniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, hitri test za droge je bil pozitiven na kanabis, strokovni pregled pa je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

V Ilirski Bistrici je ob 1. uri ponoči 21-letni voznici začetnici preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,31 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Kako mu je to uspelo?

S parcele ob lokalni cesti med Kobjeglavo in Gabrovico je nekdo ukradel kovinsko konstrukcijo hale, velikosti 12 x 24 m. Lastnik je oškodovan za 10.000 evrov.

V Kopru je nekdo ukradel kolo z motorjem ZIP 25 črne barve, reg. KPORM5. Vozilo je imelo zaklenjeno krmilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  15 .02. 2023 ob  13: 17
-9
Policaj je meni to naredil in mi rekel, da je to zakonito.