NEVAREN ODSEK PRIMORSKE AVTOCESTE ALI NEVARNI VOZNIKI? Takšno je pojasnilo koprskih policistov in Darsa (VIDEO)

Koper

Na primorski avtocesti že nekaj dni vztraja močna megla, ki zmanjšuje vidljivost, s tem pa je povečano tveganje za nesreče. Veliko voznikov še vedno ne prilagodi vožnje trenutnim razmeram in to ne glede na opozorilno signalizacijo.

Pred dobrim tednom dni je na prišlo na dveh odsekih primorske avtoceste med Razdrtim in Senožečami do naleta 13 vozil. V nesreči je bilo udeleženih 40 oseb, od tega so bile štiri lažje poškodovane. 

"Posamezni vozniki niso prilagodili hitrosti vremenskim razmeram oziroma vidljivosti na cesti, prav tako niso upoštevali postavljene prometne signalizacije in omejitev, ki je bila prikazana na signalizaciji," je pojasnil policijski inšpektor Peter Leban iz Policijske uprave Koper.

Na Darsu ugotavljajo, da vozniki prometne signalizacije, ki jih opazarja, naj hitrost prilagodijo razmeram, pogosto ne upoštevajo. "Ampak hitrost prilagajajo predvsem na gostoto megle, to se pravi, v bistvu je gostota megle tisti vzrok, zaradi katerega vozniki potem dejansko začnejo zmanjševat hitrost," razlaga Zvonko Zavasnik iz Darsa.

Zmanjšanje hitrosti je prvi dejavnik, pomembno pa je tudi ohranjanje varnostne razdalje, še poudarjajo na Darsu. V zelo gosti megli je hitrost lahko omejena tudi na 50 kilometrov na uro. Prav tako pa nekateri v hudi megli še vedno vozijo brez prižganih meglenk.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Shriba |  04 .01. 2023 ob  13: 30
18
Ma kakšen nevaren odsek, lepo vas prosim.
Zadnja dva meseca sem večkrat tu vozil v megli in vedno samo gledal, kako večina voznikov sploh ne upošteva signalizacije.
Nekateri idioti vozijo tudi krepko čez 100.
Po nesreči pa cele debate o nevarnem odseku.