NEVAREN IN ZMEDEN VOZNIK NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Proti predoru Dekani vozil v nasprotno smer (FOTO)

Kronika

Ob 4.25 je koprsko policijsko upravo očividec obvestil, da od Črnega kala proti predoru Dekani pelje vozilo v nasprotno smer. Policisti so ustavili 48-letnega voznika iz okolice Kopra, ki je deloval zelo zmedeno, vendar mu je alkotest pokazal 0,0 alkohola. Odredili so mu strokovni pregled, sledi pa mu kazenska ovadba za nevarno vožnjo.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 130 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči z materialno škodo in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda pa je bilo šest intervencij.

Včeraj dopoldan so policisti v Sečovljah zasegli osebni avto 38-letnemu vozniku iz Brezovice, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična.

V Luciji so ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je imel v vozilu škatlico s posušenimi rastlinskimi delci (45,37 g konoplje), poleg pa folijo in tehtnico. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal negativen rezultat, zatem pa je bil opravljen še postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog in je bil pozitiven. Odrejen strokovni pregled je voznik odklonil. Sledi mu kazenska ovadba in obdolžilni predlog.

Ob 15.27 je PU Koper poklical občan in povedal, da se je v vasi Landol z avtomobilom odpeljala pijana ženska. Policisti so 45-letni voznici iz okolice Postojne odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je zavrnila. Odrejeno ji je bilo pridržanje, sledi ji obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

Včeraj popoldan so policisti v Šmarjah pri Sežani zasegli moped mladoletnemu vozniku (15 let), ker ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 21.07 so bili policisti obveščeni, da v eni od garažnih hiš pri trgovskem centru v Kopru tri osebe razgrajajo. Želeli so na silo vstopiti v prostore centra, kljub temu da je bil že zaprt. Varnostnik jih je opozarjal, vendar ga niso upoštevali. Policisti so na kraju ugotovili, da vsi trije kršijo odlok vlade v zvezi z omejitvijo gibanja. Vsem trem je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru, zakona o zasebnem varovanju in zakona o nalezljivih boleznih.

Pri vasi Hruševje so policisti ob 13. uri obravnavali šest državljanov Afganistana. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija