NEURJE POVZROČALO ŠKODO NA VZHODU DRŽAVE: Močno deževje s točo zalivalo kleti (FOTO)

Slovenija

V nedeljo popoldan je širše območje Celja, Maribora, Murske Sobote, Ptuja in Trbovelj zajelo obilno deževje. Po podatkih regijskih centrov za obveščanje so zabeležili 43 dogodkov v 18 občinah. Gasilci so morali prečrpavati meteorno vodo iz stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektov ter plezalnega centra, s pokopališča ter športnega igrišča.

Poleg tega so očistili meteorne jaške, prečrpavali vodo iz poplavljenih cestnih podhodov, preusmerjali tokove vode in postavljali protipoplavne vreče ter tako preprečili zalitje objektov, s cestišč odstranjevali naneseno zemljino in iz vodotokov odstranjevali nanesene naplavine.

Neurje je včeraj popoldne zajelo tudi Velenje z okolico, kjer je voda zalila več objektov. Ponekod je v kratkem času padla skoraj mesečna količina padavin. Foto: Pgd Škale

Objavil/a Meteoinfo Slovenija dne Nedelja, 07. maj 2023

Zaradi deževja, ki ga je ponekod spremljala tudi toča, se je sprožilo tudi pet zemeljskih plazov, od tega je en zemeljski plaz zasul tudi traktor, ki je bil parkiran ob gospodarskem objektu. Zaradi vetra pa se je podrlo nekaj dreves.

To pa so posledice sinočnjih silovitih nalivov s točo v občini Majšperk, kjer so se sprožili kar trije zemeljski plazovi. Foto: PGD Stoperce

Objavil/a Meteoinfo Slovenija dne Nedelja, 07. maj 2023

V Gabrskem v občini Trbovlje so gasilci s folijo prekrili okoli tisoč kvadratnih metrov zemeljskega plazu, ki ogroža stanovanjsko hišo. Na tamkajšnjem pokopališču pa se je zaradi zamašenega prepusta hudourniška voda razlivala po grobovih, gasilci pa so s protipoplavnimi vrečami in pregradami preusmerili vodo v strugo.

ℹ️???????????????????? ???????????????????????????????????????????? ???? ???????????????????????? ????Vse službe zaščite in reševanja so že od jutra na terenu. Ogled terena, s poudarkom na...

Objavil/a Občina Trbovlje dne Nedelja, 07. maj 2023

V Juršincih so gasilci očistili 200 metrov cestišča in 200 kvadratnih metrov dvorišča, kamor je meteorna voda nanesla blato in gramoz. Tudi v Gabrniku v isti občini so morali očistiti 200 metrov cestišča.

Gasilci so morali posredovati v Starošincih v občini Kidričevo, kjer je zalilo klet, kar nekaj dela pa so imeli tudi v občini Majšperk, kjer so med drugim iz dveh gospodarskih objektov, ene farme in petih stanovanjskih objektov izčrpali vodo in očistili cestišče med Grdino in Kosovim sedlom. V Kupčinjem Vrhu in Stopercah so se sprožili trije plazovi.

Večji obseg, Majšperk 7. 05. 23 V času dogodkov večjega obsega Neurja smo do 23:50 na območju občine MAJŠPERK v naseljih...

Objavil/a PGD Stoperce dne Nedelja, 07. maj 2023

V Strmcu pri Sv. Florjanu v občini Rogaška Slatina se je sprožil plaz, ki je deloma zasul traktor, parkiran ob gospodarskem objektu. Gasilci so kraj pregledali in ugotovili, da gre za plaz dolžine 18 metrov in širine šest metrov, ki so ga prekrili s folijo. Lastnik bo v naslednjih dneh sam očistil okolico traktorja in ga prestavil.

Meteorna voda je v nedeljo popoldne med drugim zalila tudi več objektov na območju občin Velenje, Gornji Grad, Tabor in Celje.

Kot so še sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje so bili aktivirani gasilci iz 35 prostovoljnih in dveh poklicnih gasilskih enot.

Danes bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo na Primorskem in na severovzhodu. Občasno se bodo pojavljale manjše krajevne padavine, ki bodo pogostejše zjutraj in dopoldne. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 17, na Primorskem ob šibki burji okoli 22 stopinj Celzija.

V torek zjutraj bo še pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno razjasnilo. Še bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki bo popoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do 15, najvišje dnevne od 15 do 20, na Primorskem okoli 22.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija