NEURJE PONOVNO PRIZADELO SLOVENIJO, PRIZANESLO NI NITI ISTRI: V Brkinih in Čičariji klestila toča (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Včeraj popoldne se je od severa proti jugovzhodu nad Slovenijo razbesnelo neurje. Ponekod je voda zalivala kletne prostore, težave je povzročal veter, sprožilo se je več plazov, v Brkinih je klestila toča, o kateri poročajo tudi iz Čičarije. Danes dopoldne bo precej jasno, popoldne pa spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami. Jutri bo ob morju sončno, drugod bodo še občasne plohe in nevihte.

Uprava RS za zaščito in reševanje je včeraj zabeležila 58 dogodkov, najhuje je bilo v Prekmurju, Ljubljani in okolici, Kamniku, Domžalah, na Gorenjskem in Koroškem, o nevšečnostih poročajo tudi iz Postojne. Poplavljala je reka Mislinja (na fotografiji zgoraj).

Posted by Žiga Prasnic on Tuesday, July 2, 2019

Meteorna voda je zalivala prostore stanovanjskih objektov, tudi osnovne šole in več odsekov cest, močan veter pa je odkrival streheIz Brkinov poročajo o toči, ki je klestila po pridelkih. O toči v Čičariji poroča spletna stran Glas Istre, medtem ko je ob istrski obali sijalo sonce.

Napoved za slovensko Primorje

Danes bo ob morju sončno. Popoldne in zvečer lahko nad kopnim nastane kakšna nevihta, zvečer tudi ob morju. Zjutraj in deloma dopoldne bo pihal šibak vzhodnik, popoldne pa maestral. Najvišja dnevna temperatura bo do 32 stopinj Celzija. Morje bo mirno do rahlo vzvalovano. Vidljivost bo nad 10 kilometrov. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija