NEURJE ODPLAKNILO TEKMOVANJA: Primorki v odličnem položaju pred sobotno regato za medalje

Svet

Četrti dan svetovnega pokala v jadranju v morju pred Miamijem zaradi spremenljivega vetra in neurja ni bilo tekmovanj. Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 470 ostali na tretjem mestu. Nanj sta napredovali po prvem in drugem mestu po tretjem dnevu tekmovanja in sta tako pred sobotno regato za medalje v zelo dobrem položaju.

Najboljši slovenski jadralki imata 21 točk, le štiri točke zaostajata za drugouvrščeno posadko. Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar, svetovni prvakinji izpred dveh let, imata 17 točk. Prvi sta Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz, z devetimi točami imata evropski prvakinji 12 točk prednosti pred Mrakovo in Macarolovo. Slednji sta v Miamiju zmagali pred dvema letoma.

"Danes je bil zelo naporno, šest ur smo bili na morju, veter se je zelo obračal za 200 stopinj z leve na desno, bile so tudi nevihte. Organizatorji so imel težave že s postavitvijo regatnega polja. Prejšnje dni pa smo imeli zelo lepe pogoje, veter je pihal z obale, le prvi dan je bil šibkejši. Midve sva jadrali zelo dobro predvsem tretji dan. Solidno sva začeli, bili po prvem dnevu četrti, nato pa sva bili v prvi regati drugega dneva že na začetku prek startne črte za diskvalifikacijo. Tretji dan, ko je bilo največ vetra, pa sva vse nadoknadili in bili povsem na vrhu," je dosedanje nastope strnila flokistka Macarolova.

"Prav tretji dan sva na sposojeni jadrnici zelo izboljšali dosežke, izboljšali sva tudi taktiko, in bili prvi in drugi. Pred nama je le še zadnji dan pokala in regata za medalje. Vremenska napoved je podobna današnji, napovedano je deževje. Upam, da bodo organizatorji lahko izpeljali kakšno regato," si je zaželela Macarolova.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija